woensdag 29 januari 2014

Buikspek, langzaam gegaard in de oven

























O, o, o, wat vinden wij dit lekker! Buikspek. Tjsa... klinkt niet heel smakelijk, maar dat is het dus wel!
Overheerlijk bij zuurkool of gewoon zo, uit het 'knuistje'... De kans dat je van dit buikspek iets overhoudt, schatten wij bijzonder bijzonder bijzonder klein in. Nihil dus...

Biologisch buikspek kun je kopen bij www.okvlees.nl. De prijs is op dit moment € 11,-- per kilo. Dat is geen geld voor zo'n geweldig goed stuk biologisch vlees vinden wij.

Je hebt nodig:

- Buikspek, ongeveer 500 gram aan één stuk.

- Vijfkruidenpoeder, maar als je dat niet hebt kun je ook speculaaskruiden gebruiken.

- Zout.


Zo ga je te werk:

- Overgiet de spekkant van het buikspek een aantal keren met kokend water om zo later in de oven een krokant korstje op je spek te krijgen. Dat is zo lekker!

- Dep het vlees droog en wrijf er flink wat zout in.

- Laat het buikspek een uurtje rusten.

- Verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden.

- Dep het buikspek nog een keer droog en bestrooi met vijfkruidenpoeder. Wrijf de kruiden goed in het vlees.

- Leg het vlees op een rooster en vul de ovenschaal/lekbak onder het rooster met water. Hiermee voorkom je dat het vet dat uit het spek loopt gaat roken.

- Gaar het buikspek in ongeveer 50 tot 60 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Het heeft nu een heerlijke krokante korst gekregen.


Snij in dunne plakken en serveer...yummie! Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. Ga ik maken zodra ik buikspek gekocht heb! Klinkt heerlijk...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. en dan vooral het krokante korstje, dat wordt hier weggesnoept

    BeantwoordenVerwijderen