tag:blogger.com,1999:blog-2081101170495468461.post8935440927342363669..comments2023-12-08T11:24:21.862+01:00Comments on De tuinier en de kok: ConserverenAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/01342627186579316184noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-2081101170495468461.post-46459047612032157652013-08-01T13:41:29.018+02:002013-08-01T13:41:29.018+02:00ik droog de kruiden altijd door ze in een bosje in...ik droog de kruiden altijd door ze in een bosje in papieren zakjes op een donkere en droge plek te hangen , ik heb geen zolder of iets dergelijks,maar wel een donkere hoek waar de cv ketel hangt en daar is het precies donker en droog genoeg, ik hang altijd wel een briefje in mijn keuken om mij er aan te herinneren dat de kruiden er hangen ,want ik kom niet vaak in dat hoekje en ben ze daardoor in het verleden wel eens vergeten.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2081101170495468461.post-61596705269774753362013-08-01T00:27:52.931+02:002013-08-01T00:27:52.931+02:00hahahahahah ik lig in een deuk om dat puntenslijps...hahahahahah ik lig in een deuk om dat puntenslijpsel ahhaha<br />ik heb nog nooit gedroogde groente gegeten.<br />wel geweckte en zelf in het vat ingemaakte zoute groente..zuurkool is wel te pruimen.. al vond ik het als kind vies..maar snijbonen uit het zout is NIET lekker!<br />nadeel van wecken vind ik dat het zacht wordt.. een beetje papperig.. ik geef de voorkeur aan invriezen.. en flink dooreten, dan hoef je geen nieuwe freezer te kopen!inekehttps://www.blogger.com/profile/05162291297083594167noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2081101170495468461.post-13072954753476015172013-07-31T20:26:21.227+02:002013-07-31T20:26:21.227+02:00Als je een droge zolder hebt kun je prima kruiden ...Als je een droge zolder hebt kun je prima kruiden drogen in bosjes opgehangen, of op een schone handdoek uitgespreid. Ook een plek bij de cv ketel oid voldoet soms, als het maar droog is. Succes met wecken!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2081101170495468461.post-44580006624633505642013-07-31T17:44:21.358+02:002013-07-31T17:44:21.358+02:00Ziet er goed uit! Gedroogde paddestoelen zijn heer...Ziet er goed uit! Gedroogde paddestoelen zijn heerlijk voor bijv risotto, je weekt de paddestoelen een half uurtje in de hete bouillon, geeft en heerlijke smaak en gebruikt die bouillon voor de risotto. Wat verse paddestoelen bakken met zout, peper en tijm of.zo. De gweekte en gedroogde ook even me bakken en als de risotto bijna klaar is erdoor roeren. Parmezaan erover en smullen maar. Of een lekker paddestoelensoepje, ook weer de gedroogde in hete bouillon laten weken en met verse even bakken en in de bouillon. Met verse kruiden erover, tijm, peterselie, biesloook......, smaakt dat heerlijk. Paddestoelen wecken lijkt mij niet zo lekker! Succes verder.MarjaKhttps://www.blogger.com/profile/10760597740075412065noreply@blogger.com