maandag 19 augustus 2013

Moestuinmaandag 19 augustus

Vorige week waren we naar ons huisje in het bos in Drenthe. We hebben een heerlijke week gehad! Voor het eerst sinds we de moestuin 'hebben', lieten we deze een week onbeheerd, onbemand en onverzorgd achter... Oei! Best spannend hoor, als je na een week eindelijk weer gaat kijken...
Het onkruid tierde welig... Dat woekert lekkert voort, want het grootste deel van vandaag goot het hier in Dordrecht. Donder en bliksem en enorme hoosbuien. Inmiddels is het droog, hopelijk kunnen we morgen aan de slag in de tuin.
Het onkruid was overigens niet het enige dat het goed doet...

Bovenaan dit blog een foto van onze prachtige groene kool, Wonderschoon met een druppel water gevangen in het licht...Hoe vind je onze aubergine? Geweldig toch?Het blijft toch wonderlijk om te zien dat dit dezelfde aubergine is...


Vreemd, dat onze andere twee aubergines een andere, lichtere meer bruine kleur hebben dan de donkerpaarse. Als jij weet hoe dat kan of komt, horen we dat graag, we hebben namelijk geen idee. De vruchten groeien aan dezelfde plant.

We weten dat je geen appels met peren moet vergelijken...

Met pruimen dan maar?


De tuin is weelderig groen. Op de voorgrond kolen in wording en op de achtergrond de aardappelen. Gauw eens kijken of ze al groot zijn.


En jaaaaahaaaa! We hebben een pompoen! Nou ja, pompoentje dan, maar we koesteren hem, dat wil je niet weten...Natuuuuuuurlijk lagen er weer wat courgettes op ons te wachten... En ja hoor, we vinden ze nog steeds lekker! 

 


 
 

 

 

 

 
 

12 opmerkingen:

 1. als bij mij op de schaal aubergines deze kleur hebben.. zijn ze aan het rotten.. dus even voelen of het lichtbruine gedeelte zachter(rot) is dan de donkere..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze zijn absoluut niet rot. Ze zijn nog keihard en hangen keurig netjes aan de plant. Geen idee...

   Verwijderen
 2. Ziet er allemaal geweldig uit! Ik had ook erg veel courgettes. Heb net een kilo op zoetzuur gemaakt, lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lekker! Hebben wij ook pas gedaan, staat nog 'in de week' dus we hebben nog niet geproefd... Jij?

   Verwijderen
 3. Prachtige kool en mooie fruitbomen. Fijn thuiskomen :). Wat groeit er bij jullie in de tunnel? Is dat niet uitgedroogd?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vorige week waren we een week weg, toen hebben we alle losse potten met pepers enzo buiten de kas gezet. In de kas staan in de volle grond tomaten en courgettes. De grond hebben we goed natgemaakt voor we weggingen en dat is prima gegaan. Niets uitgedroogd!

   Verwijderen
 4. Wat een weelde in jullie moesparadijs.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Jij hebt ook zo'n mooie tuin! Lekker he? :-)))

   Verwijderen
 5. wat een gezellige blog!
  Ik ken het gevoel van het koesteren van pompoenen. eerst zijn er bloemen, dan wat bolletjes en dan opeens wordt zo'n bolletje toch een bol, een pompoen! haha! Ik ga je pompoen volgen!

  BeantwoordenVerwijderen