dinsdag 3 december 2013

Boekentip; 'Koken met Karin zónder pakjes en zakjes 2' *****









 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Antipakjeskookboek
In 'Koken met Karin zónder pakjes en zakjes 2', kookt auteur Karin Luiten net als in deel 1, zonder gebruik te maken van producten als instant aardappelpuree, voorverpakte maaltijdsalades, koekjes met palmolie en sojabonenpoeder (dat dat erin zit hè?) en soeppoeder met smaakversterkers.
Nee, Karin maakt alles lekker zelf en wij vinden dat een heel goed idee...

Aanradertje?
Als superbeginneling in de keuken of als fervent kant-en-klaar-kokkie leer je met dit boek een aantal echt goede basisrecepten maken. Denk hierbij aan bouillon (verschillende soorten), rode kool met appeltjes, stoofpeertjes, frietjes en kruidige appelmoes die echt veel lekkerder is dan de van
e-nummers en veel suiker voorziene uit een potje.

Ben je een heuse kookkoning(in)? Dan zijn de minder alledaagse recepten als Flammkuchen, aardbeientaart met banketbakkersroom, kip cashew en chocoladehazelnootpasta heel leuk om te maken. Hoog genoteerd op onze kookwensenlijst staat zelf tomatenketchup maken.

Voor wie?
Dit kookboek bevat zowel recepten met vlees als vegetarische en goedkope en iets duurdere gerechten. Karin verspilt niets en doet ook aan restverwerking, hoezeeeee! In het boek is een aantal hoofdstukken opgenomen dat duidelijke uitleg geeft over veelgebruikte pakjes-en-zakjesproducten als nasikruidenmix, jus uit een zakje en mosselkruiden. Wij vinden deze hoofdstukken geweldig leuk en interessant om te lezen.

De veelzijdigheid en lage drempel om daadwerkelijk recepten uit dit boek te gaan koken, maakt dat dit een kookboek is voor iedereen die van koken houdt. 

Ziet het boek er ook een beetje gezellig uit?
'Koken met Karin zónder pakjes en zakjes 2' is lekker stevig en handzaam voor prettig praktisch gebruik in de keuken.
De recepten zijn duidelijk beschreven en voorzien van leuke foto's. Helaas is niet bij ieder recept een foto te vinden, hoewel wij dat in geval van de spruitjesstamppot niet erg vinden...
Wij merken wel dat we eerder recepten met foto maken dan zonder en wij denken dat veel mensen dat hebben , misschien een kleine tip voor Karin's volgende boek?

Prijs?
'Koken met Karin zónder pakjes en zakjes 2' is te koop voor € 17,95. Geen geld voor zo'n veelzijdig boek waaruit je waarschijnlijk heel veel recepten gaat maken.

Eerst kijken, dan kopen?
Een inkijkexemplaar vind je  natuurlijk bij Bol, klik hier voor de link.

Beoordeling
Wij beoordelen dit boek met ***** uit *****

 

 

 

 

 

 

 

 

2 opmerkingen:

  1. Interessant, ik wist niet dat er al een deel 2 was! Ik heb deel 1 in de kast staan en maak er geregeld iets uit. Echt een nuttig en leuk boek. Overigens heeft ze ook veel recepten op haar site staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wat een leuke recensie! (haha...geen foto bij de spruitjesstampot)
    Ik heb er meer over gehoord, ik ga hem noteren! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen