woensdag 22 mei 2013

Aziatische noedels met broccoli en speklapjes


 
 
 
 
 

 








Dit keer geen vegetarisch recept, maar een recept met varkensvlees. We eten steeds minder vlees, maar af en toe vinden wij vlees als een biologische speklap toch wel erg lekker. Gemarineerd in sojasaus, honing en sambal het allerlekkerst. Ook lekker op de barbecue!

Ingrediënten voor twee personen:
- 3 tenen knoflook.
- 2 uien.
- 5 middelgrote wortelen.
- 1 stronk broccoli.
- 2 speklappen.
- Sesamzaad.
- Glutenvrije sojasaus.
- Glutenvrije oestersaus.
- Glutenvrije sambal.
- Honing.
- Zwarte peper.
- Glutenvrije noedels, bijvoorbeeld rijstnoedels.


Zo maak je de Aziatische noedels met broccoli en spek:
- Snij de speklappen in kleine reepjes en marineer deze met twee tenen knoflook uit de pers, een flinke theelepel sambal, wat honing en een scheut sojasaus.
- Snij de uien in ringen, de wortelen in plakjes en de broccoli in kleine roosjes.
- Doe de uien samen met een teen geperste knoflook in de wok.
- Voeg na een paar minuten de wortel en broccoli toe. Laat even meebakken.
- Voeg een scheut sojasaus en een scheut oestersaus toe (niet te veel want dan wordt het erg zout).
- Voeg een klein kopje water toe om te stoven. Laat met het deksel op de pan ongeveer 10 minuten stoven.

- Bak de spekreepjes in een pan of gril mooi bruin.
- Rooster de sesamzaadjes in een droge pan zodat ze meer smaak krijgen.

- Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing  op de verpakking.
- Zodra de noedels klaar zijn, verdelen over de borden.
- Groenten erbij scheppen en bovenop de spekreepjes verdelen.
- Bestrooien met de sesamzaadjes en wat zwarte peper en serveren maar, natuurlijk met eetstokjes (chop sticks)!

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen