zaterdag 25 januari 2014

Zelf maken; Chocola





















Het stond al langer op het verlanglijstje van Jolanda; zelf chocola maken. Uit nieuwsgierigheid, om eens te kijken of dat nou lekker is zelfgemaakte chocola. En opeens was daar de grote dag...

Het resultaat? O la, la, dit is echt overheerlijke chocola! Deze chocola smaakt echt naar chocola en is dus geen slap aftreksel of alto brouwsel van wat in de verste verte niet op chocola lijkt... Martin is geen snoeper en eet normaalgesproken weinig tot geen chocola. Maar van deze... neemt hij graag  nog een stukje...

In dit recept heb ik studentenhaver gebruikt, maar je kunt ook rozijnen nemen, of helemaal niets of kokos of cranberries, het is maar net wat jij lekker vindt.
Deze chocola is supermakkelijk te maken en veel sneller klaar dan je denkt.

Voor het maken van deze o la la, overheerlijke chocola heb je nodig:

- 100 gram raw cacaoboter (bio), te koop bij natuurwinkels als GW Libra.

- 50 gram raw cacao (poeder, bio, te koop bij natuurwinkels).

- Kokosbloesemsuiker, 2 of 3 eetlepels (Aman Prana).

- Studentenhaver.

Aan de slag:

- Smelt de cacaoboter au bain marie.

- Als de cacaoboter gesmolten is voeg je al roerend de cacao toe. Zorg voor een mooi, glad papje.

- Voeg vervolgens naar smaak kokosbloesemsuiker (of andere suiker/zoetstof) toe. Proef, proef nog eens en nog een keer, net zolang tot jij je chocola zoet genoeg vindt.

- Leg een stuk bakpapier in een lage, niet al te grote ovenschaal met de chocola. Je kunt ook chocoladevormpjes vullen.

- Bestrooi met de studentenhaver.

- Zet in de koelkast en laat in ongeveer 2 uur tijd uitharden.

- Bewaar de chocola in de koelkast. Ik heb me laten vertellen dat je deze chocola ongeveer vijf dagen kunt bewaren, maar ik garandeer je dat deze chocola de vijf dagen niet haalt...

Ga stofzuigen, de administratie doen, was vouwen, een strandwandeling maken, boodschappen doen, de hond uitlaten en zet na ongeveer twee uur een lekkere kop thee.

Haal je chocola uit de koelkast, breek een stuk af, doe je ogen dicht en...
Geniet (met een hoofdletter G)!

Eet smakelijk!


4 opmerkingen:

  1. Leuk idee, wij zijn gek op chocola! Helaas zit er vaak teveel suiker in gangbare chocola maar dit is een mooi alternatief.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oh dit had ik niet moeten zien, gelukkig heb ik de ingrediƫnten niet allemaal in huis tralalala ;)

    BeantwoordenVerwijderen