woensdag 18 juni 2014

Salade met avocado, tomaat en garnaaltjes





















Salades, wij zijn er dol op! Sinds Jolanda glutenvrij eet, eet ze heel veel salades als lunchgerecht.
Een goed, lekker en gezond alternatief voor de bruine boterham met kaas...

De salade op de foto is wel zeer rijkgevuld, zeg maar... Je zou extra sla kunnen toevoegen en er met meer personen van kunnen eten. Maar deze is wel heel erg lekker!

Wij gebruikten voor 1 persoon:

- Sla, gemengd, wij gebruikten kropsla en andijvie uit eigen moestuin :-)

- Avocado, in stukjes gesneden.

- Tomaten, twee, in partjes gesneden.

- Garnalen, wij gebruikten Hollandse noordzeegarnalen, 100 gram per persoon en ja, dat is 'best veel',,,

- Olijfolie.

- Zwarte peper.

- Eventueel knoflookyoghurt.


Supersnel op tafel:

- Leg de sla op een bord.

- Voeg de in stukjes gesneden schoongemaakte avocado en tomaat toe.

- Voeg voorzichtig de noordzeegarnalen toe.

- Besprenkel royaal met olijfolie.

- Bestrooi met zwarte peper uit de molen.

- Voeg eventueel wat knoflookyoghurt toe (knoflook uitpersen en door (Griekse) yoghurt roeren).

En dan kan het grote genieten beginnen. Eet smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen