donderdag 25 juli 2013

Salade met tuinbonen, doperwten en/of peultjes

 
 
En dan het liefst krakendvers uit eigen tuin, natuurlijk! Je kunt deze salade maken met tuinbonen en peulen, of met doperwten met peultjes of met alleen peulen, of met tuinbonen of, weet je wat, verzin het maar! Deze salade is vers het allerlekkerst. Wij eten em zeer regelmatig als hoofdgerecht, soms met toast en kruidenboter (natuurlijk zelfgemaakt!), maar soms ook gewoon zo, zonder verder iets. En ja hoor, ook voor Martin is dat meer dan genoeg en hij is met zijn twee meter echt geen kleine jongen...  

Heb je geen moestuin, koop dan eens doperwten of tuinbonen bij een goede groentewinkel. Ze zijn echt overheerlijk! Hele jonge, kleine doperwtjes eten wij zo, rauw uit de dop, ze smaken dan heerlijk zoet en verrukkelijk! Als doperwten groter zijn, worden ze bitter en kun je ze beter eerst even kort koken (blancheren).
Deze salade is niet alleen lekker, maar ook nog supersnel op tafel te zetten (nou ja, na het doppen dan...). Ook lekker met een takje munt. De salade op de foto is een salade met doperwtjes, sugar snaps en een zacht romige geitenkaas, mmmmm!

Ingrediënten:

- Doperwten, tuinbonen en/of peultjes (sugar snaps), gedopt en schoongemaakt.
- Ui.
- Citroensap.
- Feta of een zacht romige geitenkaas.
- Olijfolie.
- Peper, verse zwarte.

Zo maak je de salade:
- Snij de peulen in kleine stukjes.
- Blancheer de erwten, tuinbonen en/of peulen drie minuten in kokend water, spoel ze daarna direct af onder de koude kraan en laat goed uitlekken.
- Snipper een kleine ui.
- Meng de doperwten, peulen en/of tuinbonen met de ui en feta/geitenkaas en overgiet met een flinke scheut olijfolie en wat citroensap.
- Bestrooi met versgemalen zwarte peper en voeg eventueel een takje munt toe. Zout is niet nodig, omdat geitenkaas (normaliter)  zout genoeg is.

Eet smakelijk!

 

 

 

 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten