woensdag 21 augustus 2013

Courgettekoekjes met fetacreme






 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dit vegetarische recept is van oorsprong Turks; mücver. Wij maken het al jaren, want het is zo lekker. Door onze enorme courgetteoogst die maar door- en doorgaat (!), hebben we dit jaar vaker dan ooit mücver gegeten en ja, deze courgettekoekjes zijn nog steeds overheerlijk. En dan is dit recept ook nog eens snel en makkelijk te maken. We zijn benieuwd wat jij van dit recept vindt!

Je hebt nodig voor ongeveer 12 tot 15 courgettekoekjes:
- 2 tot 3 kleine courgettes.
- glutenvrije bloem.
- lenteui.
- gedroogde munt.
- 2 eieren.
- zout.
- zwarte peper.
- olie om in te bakken, bijvoorbeeld kokosolie.
- feta.
- paar eetlepels melk.

Aan de slag:
-  Rasp de courgette en betrooi met wat zout. Laat ongeveer 20 minuten uitlekken in een vergiet en knijp daarna goed het overtollige vocht uit de geraspte courgette.
-  Bestrooi de courgette met een paar eetlepels glutenvrije bloem en meng met de eieren, de gesnipperde lenteui en gedroogde munt. Het moet een dikke pap worden. Voeg peper naar smaak toe.
- Verhit ruim olie in de de pan.
- Schep per courgettekoekje een eetlepel van het courgettemengsel in de warme olie.
- Bak aan beide kanten mooi goudbruin en gaar.
- Laat na het bakken even uitlekken (op keukenpapier).
- Verbrokkel ondertussen de feta en meng met een paar eetlepels melk totdat het een dikke crème wordt. Roer er naar smaak zwarte peper door.

Serveer de courgettekoekjes warm met de koude fetacrème. Eet smakelijk!

3 opmerkingen:

  1. Jaaa, lijkt heel erg op het recept wat ik heb (van Claudia Roden). In dat recept gaat de feta door het beslag en wordt de courgette geraspt en beetgaar gebakken met ui, daarna door het beslag. Verder dezelfde ingrediënten. Lekker zijn ze, eet smakelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er lekker uit - ik ga het zeker eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen