donderdag 19 september 2013

Chinese kool met pittige kip en rode puntpaprika


O jammie, dit is weer zo'n blijvertje! Het knapperige van de Chinese kool is verrukkuluk met de pittige kip. Een superlekker, makkelijk en snel herfstgerecht waar je ook nog eens van opwarmt!


Voor 2 tot 3 personen heb je nodig:

- knoflook

- 1 grote ui

- 1 rode puntpaprika

- Chinese kool

- kikkererwten, blik of pot biologisch

- kipfilet, biologisch of op zijn minst scharrel, 2 stuks

- glutenvrije sambal, een theelepel.

- glutenvrije sojasaus, bijvoorbeeld Kikkoman

- bruine basterdsuiker, halve eetlepel

- olie om te bakken

- zout en peper.


Bereidingswijze:

- Snipper de ui en knoflook en bak op laag vuur glazig in een eetlepel olie.

- Snij de puntpaprika en de kipfilet in reepjes en bak mee met de ui en knoflook tot de kip gaar is.

- Voeg een theelepel glutenvrije sambal, een scheutje glutenvrije sojasaus en een halve eetlepel bruine basterdsuiker toe.

- Snij de Chinese kool in fijne reepjes en voeg deze samen met de kikkererwten toe. Roer goed door.

- Breng op smaak met een snufje zout en vers gemalen zwarte peper en laat het geheel nog even doorgaren.

Eet smakelijk!

1 opmerking:

  1. Ha, weer een blogje!!! Klinkt weer lekker, zeker een recept om eens te proberen.

    BeantwoordenVerwijderen