maandag 30 september 2013

Moestuinmaandag 30 september

Wat een weertje vandaag! Helemaal geen herfst, maar nazomer hier in Dordrecht. En dus kon Jolanda niet anders dan op haar fiets stappen en naar de moestuin fietsen. Wat een stralend blauwe lucht! En ja hoor, deze foto is echt vanmiddag genomen.


De moestuin is wel een beetje herfstig... Wat een zooitje... 
Wee- en deemoedig kijken wij naar een leeg aardappelbed... zzzzucht....
En nog meer zooitje...
 


Maarre... hier en daar ook wel een wonderschoon zooitje, wat te denken van deze prachtige 'aangewaaide' papaver?

De aardbeien lijken aan een tweede 'leg' begonnen... Heerlijke, zoete aardbeien, en de geur is.... hemels!

Tot onze grote verbazing is ook onze pompoen met een tweede leg bezig... met deze baby als resultaat.

We oogsten trouwens nog steeds courgettes; vandaag een klein bolletje en een behoorlijk grote 'normale' die we afgelopen dagen helemaal over het hoofd gezien hebben... toch?

In Jolanda's fietsmand de buit van vandaag; een heuse prachtige groene kool die we willen verwerken in een ovenschotel, snijbiet voor snijbietstamppot, een ieniemienie aubergientje, courgettes (voor
buurvrouw P.) en een handvol bonen. Bonen? Huh, de verrassingen van de nazomertuin zullen we maar denken...Het ziet er naar uit dat wij voorlopig nog even zoet zijn in en met onze moestuin. Vanavond gaan we weer een stevig potje appelmoes maken en wecken. Van appels uit eigen tuin. Heerlijk! 5 opmerkingen:

 1. Geweldig, die verrassingen, genieten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk hoor.. ik haalde zo waar 3 plantjes enorme raapstelen uit mijn tuin.. terwijl ook ik toch telkens kijk , en al dacht dat alles door de slakken was opgegeten een paar dagen nadat het uit de grond gekomen was.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heerlijk he die nazomer dagen, hier komen er ook nog steeds boontjes uit de tuin, de courgette is nog zeer productief en de eerste ananaskers komt nu pas aan de plant. Ook nog volop genieten van tomaten! Maar die kool en aubergine van jullie is echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een herkenbaar zooitje! En dan toch steeds weer iets moois of lekkers ontdekken. Dat is toch het mooie van een moestuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat hebben jullie voor het eerste jaar al een fantastische opbrengst. Smullen!

  BeantwoordenVerwijderen