vrijdag 8 november 2013

Boekentip: 'Bespaar met Jamie' **


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bespaarboek of... niet?
Met 'Bespaar met Jamie' pikt Jamie Oliver handig een graantje mee van de huidige bespaartrend en crisis.
De subtitel 'koop verstandig, kook slim en verspil minder' belooft veel goeds... En daar gaat het wat ons betreft ook gelijk een beetje mis...

De 120 lekkere low-budgetrecepten zijn namelijk helemaal niet zo goedkoop... De groenterecepten zijn nog redelijk betaalbaar, maar een aantal andere recepten is eerder duur dan low-budget... Dit komt vaak door het grote aantal ingrediënten dat Jamie gebruikt in zijn recepten. 

Zo bevat het recept voor gebraden varkensschouder onder andere 4,5 kilo varkensschouder, venkelzaad, laurierblaadjes, bessenjam, knolselderij, vier appels, een hele rode kool. Dat is zelfs voor een recept voor 8 personen, best veel en daardoor ook prijzig.  

Een stuk runderborststuk van 450 gram ziet Jamie als 'een kliekje'. Bijna een pond vlees als kliekje zien? Tsja... 

Tips
Hoewel dit boek zijn doel als bespaarboek wat ons betreft absoluut voorbij schiet, is dit geen onaardig boek.  Zo spreekt de vegetarische pompoen rigatoni ons zeker aan, net als de tips over hoe je pepertjes kunt bewaren en wat je met oud brood kunt doen. 
 
Wat kost dat nou?
'Bespaar met Jamie' is te koop voor € 29,95. Wij leenden het bij de bieb...

Kijken?
Een link naar een inkijkexemplaar vind je als je hier klikt.
 
Beoordeling
Wij beoordelen dit boek met ** uit *****

 
De tuinier en de kok's 'grote zus' Consuminderen met Plezier kun je nu ook volgen op Facebook, klik hier voor de link. Je vindt hier o.a. blogs, lekkere recepten, nieuws over moestuinieren, duurzaam leven en heel veel andere leuke onderwerpen.
 

 

 

 

 

 

 

4 opmerkingen:

 1. Oh bedankt voor je recensie! Haha...eeen kliekje vlees van 450 gram... :-\ ...Euhhhj...

  Ik heb meerder boeken van Jamie, maar vind bij de andere boeken ook dat er veel en vaak ook dure ingrediënten worden gebruikt...beetje jammer! Maar voor de rest helemaal geweldig!
  Ga m ook gelijk lenen! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gisteren zag ik een nieuw programma voorbij komen op tv, Save with Jamie- loopt dat samen met het boek?
  Leuk om je recensie te lezen, ik zat al in twijfel om hem aan te schaffen!
  Ben dol op de tv programma's van Jamie-olive-oil (zo noem ik hem altijd, ik ken werkelijk geen een kok die zo vaak het woordje zegt haha)
  Al heb je voor zijn recepten vaak producten nodig die je wellicht helemaal niet weer gaat gebruiken, beetje jammer! ;-)
  Ik hou het boek in de gaten!
  Fijn weekend, en lekker veel koken zeker? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het boek ken ik zelf niet, maar het viel me op tv ook wel op dat hij mensen met weinig geld wil 'helpen' gezonde maaltijden op tafel te zetten en totaal niet benul heb wat het is om met weinig geld te moeten rondkomen. Zijn ingrediënten zijn vaak te duur voor de mensen in het programma die vaak van een uitkering rond moeten komen. En dan zegt hij dat mensen niet willen......tja. Als je een bepaald budget hebt, kan je niet meer uitgeven dat je hebt. En blijkbaar snapt Jamie niet hoe weinig geld sommige mensen echt hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hartelijk dank voor jullie reacties!

  Als je echt weinig geld hebt, koop dit boek dan niet en vraag het ook niet cadeau... Je hebt er dan namelijk niets aan... Hoe goed en lief bedoeld ook van Mr. Oliver...
  Lenen is natuurlijk altijd een goed alternatief...

  Tippie als je lekker wilt koken voor weinig geld; www.bijstandsgerechten.nl. Gratis en voor niets op internet!

  BeantwoordenVerwijderen