
Dit is lekker! Wij hadden niet verwacht dat dit recept zo lekker zou zijn. Dit gaan we zeker vaker maken. De taartjes met snijbiet en feta zijn goedkoop, makkelijk en snel te maken. Kijk, dat is wat we nodig hebben als we uit de moestuin komen of er nog naar toe willen gaan.
In veel recepten geven we geen exacte hoeveelheden ingrediënten aan. Het maakt in dit soort recepten namelijk niet zo veel uit... Wij gebruiken hoeveelheden die we lekker vinden. Snijbiet slinkt trouwens behoorlijk (net als spinazie), dat is dan wel weer handig om te weten...
De hartige taartjes met snijbiet en feta zijn ook heerlijk
als lunch of als hartig hapje bij een goed glas wijn of rosé.
Je hebt nodig:
- Bladerdeeg, je hebt twee plakjes nodig om één taartje te maken.
- Snijbiet.
- Knoflook.
- Ui.
- Feta.
- Melk.
- Sesamzaad.
Zo maak je de flapjes met snijbiet en feta:
- Verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden.
- Haal bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien.
- Fruit de ui met de knoflook (niet bruin laten worden).
- Voeg schoongemaakte en kleingesneden snijbiet toe en laat slinken.
- Verkruimel de feta over het snijbietmengsel.
- Verkruimel de feta over het snijbietmengsel.
- Leg een plakje bladerdeeg neer en schep een hoopje van de snijbietvulling
erop.
- Maak de randen nat en leg een tweede plakje bladerdeeg er bovenop.
- Druk de randen aan twee kanten goed aan met een vork.
- Maak de bovenkant nat met een beetje melk en strooi er wat sesamzaad
over heen.
- Bak de taartjes met snijbiet en feta ongeveer 15 minuten in een
voorverwarmde oven van 200 graden totdat ze gaar en goudbruin zijn.
Eet smakelijk!
Lekker he, deze maken we als taart in een ovenschaal. Ik maak de flapjes wel eens met een mengseltje van feta/ei/munt.
BeantwoordenVerwijderen(In je recept voeg je nergens de feta toe, ik gok na het slinken?)
Oeps, feta vergeten! Voeg ik inderdaad na het slinken van de snijbiet toe. Heb het recept aangepast! En ja, met munt is ook lekker!
VerwijderenErgens moet dan toch ook de feta en melk erbij. Waar? in de pan of op het bladerdeeg?
BeantwoordenVerwijderenIk verkruimel de feta over het snijbietmengsel, recept is aangepast... De melk gebruik je alleen om het bladerdeeg te bevochtigen, zodat het sesamzaad goed blijft plakken.
VerwijderenSpinatakopita ofzo, maar dan met snijbiet toch?
BeantwoordenVerwijderenWel leuk dat je dit post, hou niet van snijbiet maar krijg nu wel heel veel trek om het met spinazie of iets anders groenbladerigs te maken. Waarvoor dank :)
Snijbiet smaakt op deze manier niet zo 'snijbieterig'. Maar met spinazie is ook heerlijk, eet smakelijk!
VerwijderenOh lekker, ben dol op spinazie en sinds vorig jaar ook bekend met snijbiet.
BeantwoordenVerwijderenik maak de stelen apart klaar.. die smoor ik altijd met een klontje boter.. mmmmm dus de ene dag het blad.. de andere dag de stelen!
BeantwoordenVerwijderenOei! Wij hebben de stelen weggegooid... Weer wat geleerd, dankjewel!
VerwijderenWat lekker! Dit ga ik onthouden. De snijbiet moet ik eerst nog zaaien;-)
BeantwoordenVerwijderensnijbiet uit eigen tuin, feta altijd in de koelkast en bladerdeeg in de koelkast .,...vandaag weet ik wat ik eet.
BeantwoordenVerwijderenlijkt me heerlijk
Eet smakelijk, ben benieuwd hoe je het vindt!
Verwijderen