dinsdag 19 november 2013

Pastinaak-wortelsoep met gember

En ja hoor, daar is weer zo'n lekkere soep, ontstaan uit restjes. We hadden nog drie pastinaken over, te weinig voor twee personen, maar perfect in een soepie. Ook hadden we nog een potje geconfijte gember in de koelkast, lekker opgebruiken dus.

Dit is een echte herfstsoep, stevig, verwarmend. buikvullend en niet te vergeten tongstrelend. Bovendien is ie supergoedkoop en plantaardig, wat wil je nog meer?

De gekonfijte gember of eventueel gembersap geeft een heerlijk zoete smaak aan de soep. De soep smaakt overigens niet naar gember.

Benodigdheden voor ongeveer 1,5 liter soep:

- Ui, eentje.
- Pastinaken, ik had er drie over.
- Wortel, ongeveer hetzelfde gewicht als de pastinaken.
- Groentebouillon, 1,5 liter
- Gember, gekonfijte of gembersap.
- Bakolie.

Zo maak je de pastinaak-wortelsoep met gember:

- Verhit een scheutje bakolie in een koekenpan en fruit de schoongemaakte, gesnipperde ui.
- Voeg de schoongemaakte en in stukjes gesneden pastinaak en wortel toe en bak een minuut of tien lekker mee.
- Schenk 1,5 liter groentebouillon op het groentemengsel en breng aan de kook.
- Voeg 1 tot 2 eetlepels gekonfijte gember naar smaak toe.
- Laat ongeveer 20 minuten doorkoken op laag vuur.
- Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.

Serveer met een lepel en een lach... Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten