donderdag 8 mei 2014

Aan den bak...


De hele maand april waren wij op reis in India. Mocht je hierover meer willen lezen en/of zien, bekijk dan de blogs; Thank you India! en India fotoblog.

Door onze reis begint ons moestuinseizoen 2014 erg laat... En dat terwijl we in februari al moestuinkriebels hadden... Door onze reis hebben we niets kunnen voorzaaien en de hele maand april hebben we dus niets gedaan... Wel is onze moestuin ergens in april gefreesd, voor ons een hele nieuwe ervaring.

Tijdens onze vakantie ontvingen wij een e-mail van het bestuur van onze tuinclub. 'Ik weet dat jullie met vakantie zijn, maar wij hebben klachten ontvangen over de grote hoeveelheid onkruid in jullie tuin'. Klachten? Onkruid? Oo, oooo....
En dus boekten wij een vlucht eerder terug naar Nederland eeeeh deden wij helemaal niets...

Terug in Nederland wilden we natuurlijk snel onze moestuin bekijken. Best een beetje zenuwachtig gingen we naar de tuin. Zenuwachtig, want ja, hoe erg is het met je moestuin als er zelfs klachten komen over je onkruid? En zouden we dat allemaal zelf nog wel kunnen behappen en weg kunnen werken?

In de tuin aangekomen zagen we dit:

Dit:

En deze wonderschone gift van Moeder Natuur die sommigen ook als onkruid zien... Wij laten deze prachtige Lupine lekker staan... :-)


We gingen helemaal in een deuk! Maar waren ook wel een beetje beduusd... Is dit nou zo erg? Vorig jaar hebben we wel eens meer onkruid gehad... En nou beweren wij niet dat onkruid fijn is in de moestuin, maar dit valt toch wel mee?
Wij kunnen er in ieder geval heeeeel hard om lachen, want ja hoor, deze hoeveelheid onkruid kunnen wij prima behappen en zelf wegwerken...

En dus wordt het nu hoog tijd om met den kont van den stoel te komen...


Gelukkig, we mogen weer aan den bak!


7 opmerkingen:

 1. Wat een onkruid, het is schandalig:-) Een goed moestuinseizoen gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Neem maar een kapmes mee, want zonder ga je er niet doorheen komen ;-)

  Tjonge, wat een hoop heisa om niks! Bij mij staat er 10x zoveel onkruid in de tuin. Ik zou willen dat er net zo weinig als bij jullie instond...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Welk onkruid? Hopelijk kunnen jullie snel aan de slag. Veel tuinplezier en een mooie oogst!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is maar goed dat ik geen lid ben van jullie moestuinverreniging., anders werd ik het eerste jaar al geroyeerd ben ik bang. Fijn dat jullie weer aan de bak gaan. Ga weer meelezen met jullie onkruid tuinn

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha bij ons moeten we soms de sla tussen het onkruid zoeken ;). Gelukkig hebben wij geen buren op de moestuin, ookal is het soms fijn om je ervaringen te kunnen delen met anderen. Jullie tuin staat er heel netjes bij! Geniet van het seizoen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dankjewel voor alle leuke reacties! Het nadeel van moestuinieren op een volkstuincomplex is dat je je aan allerlei regels moet houden... Wij nemen ze uiterst serieus, maar blijven er ook om lachen... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen