maandag 19 mei 2014

Moestuinmaandag 19 mei 2014

Ook dit moestuinseizoen willen wij weer heel graag meedoen aan Moestuinmaandag. Moestuinmaandag is een initiatief van Helena, auteur van het blog hollandseklei (klik op de blogtitel voor de link). Wil jij ook meedoen aan Moestuinmaandag? Meld je dan aan bij Helena.

En o, o, o, wat zijn we hard aan de slag gegaan afgelopen weekend... We doen er alles aan om onze grote achterstand opgelopen door onze mooie reis naar India, in te halen...

We hebben een nieuwe tent! Ook wel tunnelkas (folie) genaamd. Vorig jaar waren we zo stom minder bijdehand om onze tent kapot te laten waaien en zonder willen we niet meer... En dus kochten we een nieuwe, waar we heeeeeel lang mee gaan doen. Het opzetten ging trouwens razendsnel! We kregen er zowaar lol in!


Tadadiedadieda... daar is ie dan!


Aangewaaide Papaver, zo mooi...

Op ons volkstuincomplex zijn momenteel grote problemen met de waterpompen en daardoor met de watertoevoer. Vaak is er geen water. Geen druppel. Niet handig in de moestuin... Ook niet handig om gieters water van huis mee te nemen...
Daarom kochten we een regenton, die we gelukkig konden vullen...Mocht je denken dat dit water er vies uitziet? Het is geen drinkwater, maar slootwater. Prima voor de moestuin!

Neerzetten op een tactische plek, in de buurt van de kraan dus... (naast de tent)
En snel de al slaphangende tomaten in de kas water geven...Hamertje tik... Martin in actie... Een hekwerk maken waar straks de doperwten en tuinbonen lekker tegenaan kunnen klimmen.
Blijven lachen, dat is de kunst... ;-)
De uien die we vorige week pootten, doen het al...
We hebben het uienbed dit weekend volgepoot.
En zo ziet de tuin er na de noeste arbeid van dit weekend uit...Op de voorgrond het aardbeienbedje voorzien van nieuw stro ter bescherming van de aardbeien.
Vorig jaar waren we te laat met het snoeien van de fruitbomen... Nu hangen ze vol piepkleine appels, peren en stoofpeertjes. Zonde om die weg te snoeien. Uitstellen dus maar tot na de oogst...

IJsheiligen is voorbij, zodat de kans op nachtvorst nu echt klein is... heerlijk!

Hopelijk blijft de zon nog even flink schijnen, zodat alles lekker kan groeien.

Tot volgende week!2 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijk sfeertje...Geweldig lijkt me dat, zo'n grote moestuin!
    Moe maar voldaan zeker, na deze heerlijke dag? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie zijn lekker bezig! Succes met de inhaalslag :>)

    BeantwoordenVerwijderen