Komawattes? Komatsuna, ook bekend als Japanse mosterdspinazie, zit deze week in onze Odin-groentetas. Wij maakten
er deze overheerlijke omelet mee. Simpel, snel en erg lekker. Wij aten de
omelet met komatsuna als avondmaaltijd, maar deze is ook lekker als
lunch.
Voor 2 personen (2 omeletten) heb je nodig:
- Eieren, 4 stuks.
- Melk, scheutje.
- Bakolie of boter.
- Peper en zout.
- Ui.
- Knoflook.
- Komatsuna, per omelet 1 bosje, dit lijkt misschien veel,
maar komatsuna slinkt als je het roerbakt.
- Champignons, ruime portie.
- Gerookte zalm, zoveel als je lekker vindt.
Aan de slag:
- Klop de eieren los met een beetje melk.
- Verhit de bakolie/boter in een koekenpan en bak hierin per
persoon een omelet goudbruin en gaar.
- Bestrooi de omelet met peper en een beetje zout, wees
voorzichtig met zout (de gerookte zalm is ook zout) en hou de omelet warm.
- Verhit tegelijkertijd in een andere koekenpan een scheutje
bakolie en fruit hierin de ui en de knoflook.
- Bak de champignons mee met de ui en laat garen.
- Voeg de komatsuna toe en laat slinken.
- Verdeel het komatsuna-champignongmengesel over de omeletten en beleg royaal met gerookte zalm.
Eet smakelijk!
Klinktgoed, smaakt de komawattus ook scherp?
BeantwoordenVerwijderenNee, wij hadden de smaak veel scherper verwacht, was echt lekker en zeker een aanrader.
Verwijderendeze spinazie ken ik niet.. ik ga er eens naar op zoek!!
BeantwoordenVerwijderen