Jolanda is dol op ecologisch moestuinieren, Martin houdt van biologisch koken. Allebei hebben ze een zwak voor de natuur en... lekker eten. Welkom bij 'de tuinier en de kok!'
dinsdag 28 januari 2014
Salade met puntpaprika, ontbijtspek en feta
Dat salade niet alleen lekker is in de zomer, bewijst deze lauwwarme salade met puntpaprika, ontbijtspek en feta.
Jolanda maakt deze overheerlijke salade vaak als (glutenvrije) lunch. Maar deze is ook lekker als maaltijdsalade. Ik heb bij de ingrediƫnten geen hoeveelheden aangegeven, je weet zelf wel hoeveel je (ongeveer) nodig hebt.
Voor de salade met puntpaprika, ontbijtspek en feta heb je nodig:
- Sla, gemengd naar keuze.
- Puntpaprika.
- Ontbijtspek.
- Feta.
- Vijgen-dadelazijn, klik hier voor verkoopinformatie.
- Zonnebloempitten.
- Hennepzaad.
Zo maak je de salade met puntpaprika, ontbijtspek en feta:
- Maak de puntpaprika schoon en snijd in stukjes.
- Leg samen met het ontbijtspek in een hete gril en laat het spek lekker knapperig worden.
- Bestrooi royaal met feta en laat deze lekker zacht en warm worden in de gril.
- Leg de gemengde sla op een bord en schep de gegrilde puntpaprika, het knapperige ontbijtspek en de warme feta bovenop de slag.
- Garneer met zonnebloempitten en hennepzaad.
- Besprenkel met vijgen-dadelazijn. Deze geeft een zoet tintje aan je sla.
En voila! Je lunch- of maaltijdsalade is klaar. Eet smakelijk!
Labels:
feta,
glutenvrij,
hennepzaad,
ontbijtspek,
Recept,
rode puntpaprka,
sla
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Zo, dat klinkt al even lekker als dat het eruit ziet!
BeantwoordenVerwijderen