Jolanda is dol op ecologisch moestuinieren, Martin houdt van biologisch koken. Allebei hebben ze een zwak voor de natuur en... lekker eten. Welkom bij 'de tuinier en de kok!'
dinsdag 4 februari 2014
Salade met avocado, rode ui, komkommer en garnalen
Deze salade ontstond per toeval. Nou zijn wij overtuigd dat toeval niet bestaat, dus het lot leidde ons naar dit recept. Een winnend lot, ook nog... Want deze salade is overheerlijk. Veel lekkerder dan je zou denken! De salade is ontstaan als restverwerking... We hadden nog een rijpe avocado die op moest, een stuk komkommer dat op moest en in de vriezer cocktailgarnalen die op mochten...
Deze salade is heerlijk als lunchgerecht en natuurlijk is ie glutenvrij!
Je hebt nodig:
- Avocado.
- Rode ui.
- Komkommer.
- Diepvriesgarnalen.
- Chiazaad.
- Olie om in te bakken.
- Peper en zout.
- Mayonaise.
- Tomatenketchup.
Zo maak je de salade met avocado, rode ui, komkommer en garnalen:
- Verhit (kokos)olie in een pan en bak hierin de garnalen.
- Leg de geschilde en in stukjes gesneden komkommer op een bord.
- Voeg fijn gesneden ringen rode ui toe.
- Voeg de in stukjes gesneden avocado toe.
- Schep de gebakken garnaaltjes voorzichtig op de salade.
- Bestrooi met peper en zout.
- Meng een beetje tomatenketchup door mayonaise.
- Schep de ketchupmayo over je salade.
Lekker smullen maar, eet smakelijk!
Labels:
avocado,
biologisch,
garnalen,
glutenvrij,
komkommer,
Recept,
restverwerking,
salade
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
De lekkerste gerechten ontstaan altijd per ongeluk, of toeval hoe je 't ook noemt.
BeantwoordenVerwijderengeniet er van :)
Ja, grappig is dat he?
Verwijderen