woensdag 5 juni 2013

Auberginetaartjes met pasta





















Dit is weer zo'n kraker! Een vegetarisch Italiaans recept, lekker, snel en makkelijk te maken. Serveer de auberginetaartjes met een eenvoudige pasta met olijfolie en Parmezaanse kaas. Karig? Nee hoor, probeer maar! Je moet hiervoor wel een echt goede olijfolie gebruiken, anders is het verschrikkelijk vies... Over goede olijfolie schreef Jolanda het blog 'O, o, olijfolie'; de link vind je hier. Echt goede (bak)olijfolie en nog veel meer lekkers koop je bij www.foodelicious.nl.


Je hebt nodig:
- Aubergine.

- Tomaten.

- Mozzarella.

- Parmezaanse kaas.

- Bak(olijf)olie.

- Olijfolie, echt goede.

- Glutenvrije pasta, bijvoorbeeld spaghetti of tagliatelle.

- Zout.

- Verse zwarte peper. 

Bereiding:

- Snijd de aubergine in dunne plakjes en bestrooi met een beetje zout.

- Verhit een ruime hoeveelheid bak(olijf)olie in een grilpan en bak hierin de aubergineplakken gaar en goudbruin.

- Snijd de tomaten in plakjes, leg in een ovenschaal en bestrooi met oregano en een beetje (Himalaya)zout.

- Rooster de tomaten in een hete gril.

- Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking in water met een beetje zout.

- Leg de plakken aubergine als ze gaar en goudbruin zijn in een ovenschaal.

- Leg de gegrilde plakjes tomaat bovenop de aubergine.

- Snijd de mozzarella in plakjes en leg deze bovenop de plakjes aubergine met tomaat.

- Bestrooi met een beetje verse zwarte peper.

- Laat de mozzarella in een hete gril of oven smelten.

- Giet de pasta als deze beetgaar is af en verdeel over borden.

- Laat iedereen zelf naar eigen behoefte olijfolie over de pasta gieten en bestrooi royaal met Parmezaanse kaas en verse zwarte peper.

- Schep de auberginetaartjes op de pasta en begin met genieten...

 
Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. Laat mijn olijfolie nou net vandaag op zijn. Op naar Foodelicious!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Moet je echt doen hoor! Is een topwinkel, je wordt goed geholpen en je mag proeven, juist bij olijfolie erg belangrijk! Ook overheerlijk vijgen-dadelazijn... En al moet ik de rest van de week droog brood eten, op olijfolie bezuinig ik niet meer! Trouwens, geroosterd (droog) brood met olijfolie, zeezout en rozemarijn is overheerlijk...;-) Succes!

      Verwijderen