woensdag 25 september 2013

Omelet met komatsuna, champignons en gerookte zalm


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komawattes? Komatsuna, ook bekend als Japanse mosterdspinazie, zit deze week in onze Odin-groentetas. Wij maakten er deze overheerlijke omelet mee. Simpel, snel en erg lekker. Wij aten de omelet met komatsuna als avondmaaltijd, maar deze is ook lekker als lunch.

Voor 2 personen (2 omeletten) heb je nodig:

 - Eieren, 4 stuks.

- Melk, scheutje.

- Bakolie of boter.

- Peper en zout.

- Ui.

- Knoflook.

- Komatsuna, per omelet 1 bosje, dit lijkt misschien veel, maar komatsuna slinkt als je het roerbakt.

- Champignons, ruime portie.

- Gerookte zalm, zoveel als je lekker vindt.

 

Aan de slag:

- Klop de eieren los met een beetje melk.

- Verhit de bakolie/boter in een koekenpan en bak hierin per persoon een omelet goudbruin en gaar.

- Bestrooi de omelet met peper en een beetje zout, wees voorzichtig met zout (de gerookte zalm is ook zout) en hou de omelet warm.

- Verhit tegelijkertijd in een andere koekenpan een scheutje bakolie en fruit hierin de ui en de knoflook.

- Bak de champignons mee met de ui en laat garen.

- Voeg de komatsuna toe en laat slinken.

- Verdeel het komatsuna-champignongmengesel over de omeletten en beleg royaal met gerookte zalm. 

Eet smakelijk!

3 opmerkingen:

  1. Klinktgoed, smaakt de komawattus ook scherp?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, wij hadden de smaak veel scherper verwacht, was echt lekker en zeker een aanrader.

      Verwijderen
  2. deze spinazie ken ik niet.. ik ga er eens naar op zoek!!

    BeantwoordenVerwijderen