donderdag 31 oktober 2013

Boekentip; 'Zoet, zuur & zout' ****


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu het werk in de moestuin steeds minder wordt we steeds minder in de tuin komen vanwege het slechte weer, hebben we weer meer tijd voor onze andere hobby's als lezen, boeken, koken en eten. En het werk in onze moestuin? Ach, dat loopt vast niet weg...
 
In 'Zoet, zuur en zout' beschrijft auteur Diana Henry talloze technieken voor het conserveren van fruit, groente, vlees en vis. Wij vinden dit een nogal saaie en statische omschrijving van de inhoud van dit juist zo frisse en sprankelende boek. 

Wat dacht je bijvoorbeeld van ingelegde chilipepers, New Yorkse zoete cranberrymosterd, limoenmarmelade met rum, ansjovispasta, mijn moeders limonade en pompoenpickle? Saai? Neeeee! 

Zelf zijn wij ook erg benieuwd naar de smaak van rabarber-rozen-kardemomjam en Scandinavische ingelegde komkommers... 

Dit boek is goed en helder geschreven, de recepten zijn duidelijk en de foto's zijn prachtig. Je wilt gelijk aan de slag. Klik hier voor een inkijkexemplaar van dit boek. 

'Zoet, zuur en zout' is te koop voor € 22,50 en wat ons betreft echt een tip voor de komende feestdagen.


Wij beoordelen dit boek met **** uit *****

De tuinier en de kok's 'grote zus' Consuminderen met Plezier kun je nu ook volgen op Facebook, klik hier voor de link. Je vindt hier o.a. blogs van de tuinier en de kok, lekkere recepten, nieuws over moestuinieren, duurzaam leven en heel veel andere leuke onderwerpen.
 
 
 

 

5 opmerkingen:

 1. Hé, wat leuk! Ik heb dit boek ook net besproken! Vond het een prachtig boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Houdbaar en Heerlijk is ook zo'n leuk boek. Al is het maar om deze herfstdagen weer eens lekker in te neuzen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt me een prachtig boek! Helaas hebben ze het bij onze bieb nog niet, maar kwam ik wel een ander boek van haar hand tegen: "Honingzoete vijgen, ingemaakte citroenen". Die heb ik meteen gereserveerd!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik het boek hier ook uit de bieb, dus hopelijk koopt jouw bieb het ook in... Dankjewel voor de tip van Honingzoete vijgen, die ken ik nog niet... Ga gelijk reserveren bij de bieb...

   Verwijderen