woensdag 30 oktober 2013

Roombotercake met appel en kaneel


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hoe bak je een verrukkelijke roombotercake om van te watertanden? En dan ook nog zonder cakemeel, bakmix en allerlei onnodige toevoegingen? Nou, zo!

Met appel en kaneel, maar deze cake is ook lekker met rozijnen, vanille(suiker) of chocola en/of stukjes walnoot of stemgember of eeeeh, nou ja, verzin het maar... Jolanda maakt cake en gebak altijd net iets minder zoet, door simpelweg minder suiker te gebruiken. Voor ons zoet genoeg!

Je hebt nodig: 

- 200 gram zelfrijzend bakmeel.

- 200 gram roomboter op kamertemperatuur (dus niet uit de koelkast!).

- 150 gram suiker, rietsuiker of basterdsuiker (kleur maakt niet uit).

- 4 eieren.

- 2 appels.

- Kaneel. 

Aan de slag: 

- Verwarm de oven voor op 160 graden.

- Mix de boter met de suiker en de eieren.

- Zeef het zelfrijzend bakmeel en voeg toe aan het botermengsel.

- Meng/mix tot een mooi cakebeslag.

- Voeg geschilde en in stukjes gesneden appel en een snuf kaneel toe.

- Vet een cakevorm in en vul deze met het cakebeslag.

- Bak de cake gaar en goudbruin in ongeveer 60 minuten in een voorverwarmde oven op ca. 160 graden.

- Je controleert of de cake goed gaar is door er met een breinaald/satéprikker in te prikken. Komt de breinaald/satéprikker zonder beslag uit de cake, dan is deze goed gaar. Blijft er beslag aan je breinaald/satéprikker kleven, dan zet je de cake terug in de oven om verder te garen.

- Laat de cake afkoelen in de vorm.

- Maak koffie, thee of (chocolade)melk, schenk iets te drinken in voor je (eventuele) kinderen...

 en dan smullen maar van je zelfgebakken roombotercake!
 
 
 
De tuinier en de kok's 'grote zus' Consuminderen met Plezier kun je nu ook volgen op Facebook, klik hier voor de link. Je vindt hier o.a. blogs van de tuinier en de kok, lekkere recepten, nieuws over moestuinieren, duurzaam leven en heel veel andere leuke onderwerpen.
 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen