dinsdag 21 januari 2014

Beignets van rode biet met peterselie-knoflookyoghurt


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dit is weer eens een heel andere manier om bietjes te eten! Deze beignets van rode biet houden in dit gerecht de zo kenmerkende smaak van rode biet; aards en warm. Wij aten ze zonder vlees. Martin at ze lekker met in de oven geroosterde aardappeltjes (en mayo)  en Jolanda vond ze heerlijk zonder. Lekker met peterselie-knoflookyoghurt die we even vergeten zijn te fotograferen...
Voor ongeveer vijf bietenbeignets (voor twee personen) heb je nodig:

- Rode biet, ongeveer 200 gram.
- Eieren, 2 stuks.
- Feta, naar smaak.
- Gedroogde munt.
- Italiaanse kruiden als je zin hebt in een Italiaans tintje, anders laat je deze weg.
- Glutenvrije bloem om mooie beignets te vormen.
- Olie om in te bakken.
- Himalayazout en verse zwarte peper.

Voor de peterselie-knoflookyoghurt heb je nodig:
- Yoghurt.
- Knoflook, teentje.
- Peterselie.

Aan de slag met de beignets van rode biet:
- Kook de bietjes gaar, ontvel ze ,maak ze schoon en rasp fijn.
- Meng de geraspte rode bieten met de eieren, feta (net zoveel als je lekker vindt), een snufje gedroogde munt en Italiaanse kruiden.
- Maak met je handen beignets (hamburgertjes) van het bietenmengsel en wentel door de glutenvrije bloem.
- Verhit (kokos)olie in een koekenpan en bak de bietenbeignets (langzaam) op laag vuur in 15 tot 20 minuten gaar.

- Bestrooi licht met zout en/of peper.

Zo maak je de peterselie-knoflookyoghurt:
- Meng de yoghurt met een teentje geperste knoflook en fijngehakte peterselie. Voeg zout en eventueel peper naar smaak toe. 

Serveer de beignets van rode biet met de peterselie-knoflookyoghurt. Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 

3 opmerkingen:

  1. Bedankt, dit ga ik ook eens proberen. Ik hou eigenlijk niet zo van de aardse smaak van rode bietjes, maar tref ze toch met regelmaat in het groentepakket en dan moet ik wel. Weer eens wat anders dan risotto met bietjes :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Yammie, klinkt goed, dit is bijna een warme versie van mijn bietensalade, die maak ik met feta, een uitje, walnoten en tijm. Deze ga ik onthoudén, bietjes heb al in de koelkast!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lijkt me ook al zo lekker dit. En aangezien ik het advies kreeg om elke week 'n keer biet te eten zijn recepten zeer welkom. Altijd hetzelfde hou ik niet zo van..
    Heb poosje terug biet met peer gegeten...ook heel lekker.

    BeantwoordenVerwijderen