donderdag 30 januari 2014

Tomaten-courgettesoep




















Deze tomaten-courgettesoep zit boordevol verborgen groenten. Ideaal voor kleine en grote mensen die 'echt geen groente lusten'...
Deze soep is plantaardig, biologisch, snel klaar en vooral erg lekker.

Wij hebben een flink aantal potten geweckt in onze kelder staan. Heerlijk, ook als makkelijk (en glutenvrij) lunchgerecht. Meer informatie over Wecken vind je in onze Weckhandleiding; klik hier voor de handleiding Wecken.

Voor één liter tomaten-courgettesoep heb je nodig (maar je kunt natuurlijk ook twee of drie liter maken):

- Ui, een flinke.

- Tomaten, kilo.

- (Bol)courgette; een of twee afhankelijk van de grootte.

- Groentebouillon, 1 liter (zelfgemaakt of van twee biologische groentebouillonblokjes).

- Olie om in te bakken.

- Himalayazout en verse zwarte peper naar smaak.

- Verse kruiden als bieslook of peterselie om te garneren.


Zo maak je de tomaten-courgettesoep:

- Verhit een beetje olie in een pan en fruit hierin de schoongemaakte gesnipperde ui.

- Voeg de schoongemaakte en in stukjes gesneden courgette toe en bak ongeveer vijf minuten mee.

- Voeg de schoongemaakte en in stukjes gesneden tomaten toe en laat ongeveer vijf minuten meebakken.

- Voeg een liter groentebouillon toe en breng aan de kook.

- Laat je soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

- Pureer de groenten met een staafmixer tot een gladde soep.

- Warm goed door.

- Voeg himalyazout en verse zwarte peper naar smaak toe.

- Bestrooi met bieslook, peterselie of andere kruiden die je lekker vindt.


Klaar is je soepie, eet smakelijk!

6 opmerkingen: