donderdag 27 februari 2014

Glutenvrije pannenkoek die echt lekker is!

Al een aantal keren bakten wij pannenkoeken van anders-dan-anders-meel, zeg maar. Zo probeerden wij boekweitmeel. Jolanda vond dat nog wel gaan, maar niet echt heel lekker, en Martin at ze liever niet dan wel...  En dat is jammer, want pannenkoeken moeten in onze optiek wel iets feestelijks hebben.

Maar... het is gelukt! We hebben een simpel en eenvoudig recept gevonden voor echt lekkere glutenvrije pannenkoeken die ook overheerlijk zijn voor mensen die wel gluten eten.
Op de foto zie je spekpannenkoeken, maar spek is natuurlijk geen must...

Het klinkt misschien gek, maar deze pannenkoeken zijn ook heerlijk met... zuurkool. Zo eet Jolanda regelmatig een spekpannenkoek met zuurkool als lunch, mmmmmm!

Je hebt nodig voor ongeveer 10 (best grote) naturel pannenkoeken:

- Boekweitmeel, 200 gram.

- Glutenvrije bloem, 200 gram.

- Eieren, vier.

- Melk, ongeveer 750 ml.

- Roomboter om in te bakken.

Aan het beslag!:

- Maak een mooi, glad beslag van het boekweitmeel, de glutenvrije bloem en de eitjes en voeg al roerend de melk toe. Stop met de melk als het beslag dun genoeg naar je zin is.

- Verhit een klontje boter in een koekenpan en schep hierin een flinke (soep)lepel beslag.

- Voeg eventueel een plakje ontbijtspek toe of plakjes appel, rozijnen of wat je maar lekker vindt,

- Laat rustig bakken tot de bovenkant van je pannenkoek droog is.

- Keer je pannenkoek om; echte avonturiers en helden zwieren natuurlijk de pannenkoek omhoog, alle anderen, waaronder ook wij, gebruiken hiervoor heel saai een deksel als hulpmiddel, gaap...

- Bak ook deze kant van je pannenkoek gaar en goudbruin.

Serveer met (kokosbloesem)suiker (gula java), met honing, met glutenvrije stroop, met jam of met wat je maar lekker vindt. En smullen maar! Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten