woensdag 5 februari 2014

Quinoa-broccoliburgers met kaas














Eerlijk is eerlijk, wij vinden quinoa-broccoliburgers niet echt lekker klinken... Door de kaas zou het nog wat kunnen worden... Schijn bedriegt... Want deze quinoa-broccoliburgers met kaas zijn om te smullen zo lekker!

Hou je net als Jolanda niet zo heel erg van de 'korrelige structuur' van broccoli? Dan zit je hier goed, want die proef je namelijk absoluut niet... Waarschijnlijk vinden veel kinderen die niet dol zijn op broccoli of groenten in het algemeen, deze burgers wel lekker...

Serveer de quinoa-broccoliburgers als hoofdgerecht, per persoon reken je op twee burgers. Ben je een grote eter? Reken dan op drie, maar voor de meeste mensen zullen twee burgers voldoende zijn. Hou je quinoa-broccoliburgers over? Dat is helemaal niet erg... Eet de burgers de volgende dag als superfood lunch. Wij maken de volgende keer zeker extra lunchburgers!

Serveer de burgers met een sambal(badjak)mayonaise, of met sambal, of met tomatenketchup.

Voor vijf tot zes burgers heb je nodig:

- Quinoa, een koffiekopje vol (quinoa is glutenvrij).

- Broccoli, een flinke stronk.

- Ui, een.

- Knoflook, twee tenen.

- Eieren, 2 stuks.

- Besam, ongeveer 2 eetlepels  (kikkererwtenmeel is glutenvrij, eet je niet glutenvrij, dan kun je ook bloem gebruiken).

- Kaas, geraspt.

- Bakolie.

- Peper en zout.


Zo maak je de quinoa-broccoliburgers met kaas:

- Maak de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

- Fruit de schoongemaakte en gesnipperde ui met twee tenen knoflook in hete olie.

- Snij de broccoli fijn, bak mee met het ui-knoflookmengsel en laat het mengsel afkoelen.

- Schep de quinoa in een schaal.

- Voeg het afgekoelde broccoli-uimengsel toe.

- Schep de geraspte kaas door het mengsel.

- Voeg de eieren en net zoveel besam (ongeveer 2 eetlepels) toe, zodat een dikke brij ontstaat.

- Verhit bakolie in een pan.

- Vorm met behulp van twee lepels burgers van het quinoabeslag en bak in de hete olie gaar en goudbruin. Dit duurt ongeveer 7 minuten per kant. Zet je gas niet te hoog, want dan worden je burgers zwart en niet gaar...

- Laat even uitlekken en bestrooi met peper en zout. Serveer met sambal(badjak)mayonaise.

Eet smakelijk!


1 opmerking:

  1. Dank voor dit recept!! Ben toevallig aan het experimenteren met vegaburgers van bonen en tofu. Een hele onderneming ;>): dan te nat, dan te flauw... maar uiteindelijk is het dan toch best smakelijk geworden. Maar deze burger klinkt eerlijk gezegd veel lekkerder. Die ga ik zeker uitproberen, dank!

    BeantwoordenVerwijderen