donderdag 6 maart 2014

Boekentip: 'Het voedselzandloperkookboek'*** 
 
 
Oei! Toch geen gezondheidsdiscussies?
Het voedselzandloperkookboek van Pauline Weuring en Kris Verburgh is 'een kookboek dat via voeding het verouderingsproces wil vertragen' (dit is een citaat uit het woord vooraf).
Gezond ouder worden zeg maar...

Nu zijn wij niet dol op dit type boeken. Want, daar gaan we weer; wat voor de een gezond is, is dat voor de ander helemaal niet. Denk maar eens aan pinda's, koemelk, garnalen en gluten... Wij willen en zullen hierover dan ook geen discussies aangaan... Desalniettemin vindt Jolanda de voedselzandlopertheorieën zeer interessant om te lezen. 

Kookboek
Groot voordeel van dit boek is dat dit ook een leuk kookboek is als je niet de leer aanhangt van de voedselzandloper. Een leuk kookboek met verrassende en lekkere recepten.

Ontbijtmuffins en lekker zelf crackers maken
Ja hoor, wij willen best ontbijten met boekweitpannenkoeken met bessencompote of met ontbijtmuffins, geen probleem... ;-)

Het recept om zelf knapperige crackers te maken, is echt heel leuk en de foto van deze crackers nodigt uit om direct zelf aan de slag te gaan. Grappig detail is dat deze crackers alleen uit zaden, pitten, water en zout bestaan. Geen bloem, geen meel, geen soja, zelfs geen eitje komt hier aan te pas...

Ook lekker (vinden wij); zalm in sojasaus, Veggie tower en de met garnalen gevulde avocado's.

Koopje?
Het voedselzandloperkookboek koop je voor € 19,95. Niet echt een koopje, daarom leenden wij het van de bieb... 

Inkijkexemplaar
Een inkijkexemplaar van Het voedselzandloperkookboek vind je hier.

 Beoordeling
Wij beoordelen dit boek met *** uit *****

 

 

 

 

 

 

 

 

2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben ook erg benieuwd naar de recepten in dit boek. Er is veel kritiek gekomen op zijn vorige boek, omdat het onvoldoende wetenschappelijk onderbouwd zou zijn. Maar het kan volgens mij nooit kwaad om wat meer planten te eten en wat minder verkeerde koolhydraten. Zo te horen staan er hele lekkere recepten in!

    BeantwoordenVerwijderen