woensdag 5 maart 2014

Yoghurt met van alles en nog wat...




















Zo simpel, maar zo lekker! Een supersnel, voedzaam en lekker glutenvrij ontbijt of tussendoor, want  tussendoor t j e kun je dit niet noemen...
Met de ingrediënten kun je eindeloos variëreren, voeg bijvoorbeeld ook eens moerbeien toe, of stukjes banaan, bosbessen, aardbeien, sinaasappeL of goji- of acaibessen. Frambozen, walnoten, perzik en stukjes witte chocola zijn ook overheerlijk! Wij zijn nog niet uitgeprobeerd...

Op de foto bovenaan dit blog hebben wij onze yoghurt opgeleukt met granola, muesli, cacao nibs, gedroogde moerbeien en gojibessen. Wat is ontbijten toch fijn!

Je hebt nodig:

- Yoghurt, bijvoorbeeld volvette Griekse, maar wij kiezen ook regelmatig voor volvette kwark.

- Glutenvrije granola, deze crunchy oats en deze Scottish oats vinden wij allebei om op te vreten, zo lekker!

- Glutenvrije muesli, deze muesli met gojibessen en cranberries is heerlijk, ook als je wel gluten eet.

- Raw cacao nibs, bijvoorbeeld deze van www.glutenfreewebshop.com zijn erg lekker. Laat je trouwens niet afschrikken door de naam glutenfreewebshop.com, dit is 'gewoon' een Nederlands bedrijf...

- Kokosbloesemsuiker of honing.

Supersnel klaar:

- Schep yoghurt of kwark in een schaaltje en voeg de rest van de ingrediënten toe.

Dat is het! Supersnel en superlekker, eet smakelijk!

3 opmerkingen:

  1. Dankje voor de link naar die webshop. Heb wat dingetjes besteld en die zijn vandaag gearriveerd. Dacht dat ik wel weer tegen wat gluten kon maar 2 dagen later bleek dat een grote fout, dus zolang het uit kan maar gewoon niet meer eten die gluten.
    Ze hadden er een pakje Belgische wafels bij gedaan als extra ...in de hoop natuurlijk dat ik die ook es ga bestellen. En moet zeggen dat dat misschien ook wel heeeeel af en toe gebeurt want ze zijn mega-lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel voor de tip van de Belgische wafels! Dat is niet het eerste dat ik zou bestellen, maar nu ik weet dat ze zo lekker zijn... ;-)

      Verwijderen
    2. Ja echt, en ze zijn zo groot dat je er met wat vers fruit en slagroom 'n hele maaltijd aan hebt ;-) Maar ja, duur zijn ze ook dus wat mij betreft echt maar voor af en toe.

      Verwijderen