vrijdag 19 april 2013

Hartelijk welkom
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En daar sta je dan, in je moestuin. Inmiddels handen uit de zakken, maar toch, daar sta je dan...
Koortsachtig vraag je je af, wat nu? Om niet al te veel tijd te verliezen, want ja, het is nu eenmaal NU zaai- en poottijd, besloten we zaterdag gelijk aan de slag te gaan. Huppekee, flink schoffelen en de grond lekker losmaken. En veel, heel veel onkruid verwijderen.
Zaterdagavond maakte Martin een tuinontwerp. Met ruimte voor twee compostbakken, een opbergkist, een tunnelkas (folie), maar liefst zes bedden (tuinbedden welteverstaan...) van 1,25 breed en ruim 4 meter lang. En als het goed is, blijft er meer dan genoeg ruimte over voor een kindertuintje. Zal onze leasedochter van tien leuk vinden! Die van vijftien niet hoor, die vindt een moestuin vooral vies...
 
 
 
 
 
 

 
 
 
Zondag gingen we vrolijk verder met schoffelen. Vervolgens hebben we met behulp van een rolmaat, bamboestokjes en touw de bedden ingemeten en afgebakend. Zodat we weten waar we wel en niet kunnen lopen. Want dat je beter niet op de grond kunt lopen waar de tuinbedden komen is een les die je snel leert... Zeker op deze zware kleigrond...
Wat ons direct opviel is dat niet alleen wij enthousiast zijn over onze moestuin, maar ook andere moestuiniers in het volkstuincomplex. We hebben een soort rondleiding door het complex gekregen, hebben met veel andere moestuiniers kennisgemaakt en worden door zowel het bestuur als de moestuiniers met groot enthousiasme verwelkomd. Echt heel leuk!
Want ja, als superbeginners voel je je behoorlijk klunzig hoor in zo'n moestuincomplex. Je staat er echt als een hark bij... En natuurlijk is niet iedereen doorgewinterd tuinier en natuurlijk ogen niet alle tuintjes even profi, netjes en mooi, maar toch, wij voelden ons best een beetje lullig als een soort buitenaards ras.
Wat is het dan prettig en leuk en gezellig als je zo hartelijk verwelkomd wordt. Nou zijn wij natuurlijk ook erg gezellig ;-) en staan we open voor andere mensen en hun advies. Maar toch, dit hadden we niet verwacht. 'De buit' na tweeënhalve dag dagen tuinieren: behoorlijk wat pootuitjes, zowel witte als rode, een zakje wortelzaad ('dat doe ik nooit hoor, buurvrouw, maar ik vind het zooo leuk dat jullie hier komen tuinieren'), slaplantjes en vooral veel, heel veel complimenten (!) over onze, in de ogen van veel andere tuiniers stevige (niet lullen, maar poetsen) aanpak. Of het 'Ik dacht dat jullie Chinezen waren, die spannen ook van die touwtjes' als compliment bedoeld was, weten we niet, maar we vonden het wel grappig...
In die paar dagen tijd hebben we al heel veel leuke, lieve, enthousiaste medetuiniers ontmoet en we voelen ons dan ook heel welkom en al helemaal thuis 'op onze tuin'!
 

5 opmerkingen:

 1. Super Jolanda en een mooi overzicht. Dan zie je pas goed hoe groot de tuin is. Veel plezier en je zult zien dat jullie over een tijdje als ervaren volkstuinders andere nieuwkomers begroeten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Ingrid en welkom als volger eeeeh fan... Groetjes aan jouw jongens van onze Stoere Kater die door ons ook wel 'Kleine Prins' wordt genoemd... En ja, ook wij zijn Stoere Katers personeel... ;-)

   Verwijderen
 2. Fijn dat ze zo blij met jullie zijn! Het klinkt wel erg gezellig zo...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk hoor..heerlijk om ook jou manier van schrijven te lezen ..het heeft mij vooral ook aangezet om een blog bij te houden , deed ik al op de pc maar nu maar voor andere lezers ook die dat willen lezen .
  Ik ben ook geen doorgewinterde moestuinder hoor...ik gruttel ook maar wat raak en hou van experimentjes..
  En vooral ook met de camera erboven op.
  Nou veel plezier vooral in de bezigheid en wacht hoopvol op je volgende blok.
  groet Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, dat ziet er imposant uit! Best een behoorlijke tuin, en een behoorlijke klus ook! Inderdaad moeten jullie ook gelijk hard aan de slag, want dit is hét seizoen. Ik vind het leuk om te volgen en hoop dat ik hierdoor ook door het seizoen heen geïnspireerd blijf...ik heb namelijk vorige jaren nogal de neiging gehad om met veel enthousiasme te beginnen maar vervolgens later in het seizoen niet opnieuw te zaaien en het niet meer goed bij te houden. Maar dit jaar pak ik het ook grootser aan in mijn kleine tuintje. Ik heb 4 vakken gemaakt voor de wisselteelt en me eindelijk verdiept in wat wel en wat niet bij elkaar hoort. 't is voor jullie ook maar goed dat er geen opdrachtgevers om je staan te springen hè ;-) met zo'n lap grond heb je vast al je tijd nodig. Niet alleen om het werk maar vooral ook voor het inlezen.
  Heerlijk dat de mede moestuiniers jullie zo enthousiast hebben begroet. En lief dat ze jullie met raad en daad, zaadjes en plantjes willen bijstaan. Heel veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen