woensdag 17 april 2013

Recept; Raapstelenstamppot driedubbellekker


 
 
 
 
 
 
 
 



Driedubbel lekker staat voor het toevoegen van spekjes, rookworst en kaas. Driedubbelop dus. Zeker niet al te best voor je cholesterol, maar wel lekker! Snel, makkelijk en nog betaalbaar ook...

Ingrediënten:
- Raapstelen.
- Aardappelen.
- Spekjes.
- Glutenvrije rookworst.
- Kaas, bijvoorbeeld boerenbelegen.
- Melk, een flinke scheut.
- Peper, verse uit de molen. 

Zo maak je de raapstelenstamppot driedubbel lekker:
- Schil de aardappelen en kook deze gaar.
- Was de raapstelen, snijd de onderkant (de worteltjes) van de raapstelen af en snijd de raapstelen fijn.
- Bak de spekjes uit in een pan zonder vet.
- Verwarm de rookworst mee met de aardappels.
- Giet de aardappels af als ze gaar zijn en stamp ze fijn.
- Voeg een flinke scheut melk toe en roer tot een smeuïge  puree.
- Rasp een stukje kaas en voeg toe aan de puree.
- Roer de spekjes door de puree.
- Roer de rauwe raapstelen voorzichtig door de puree.
- Bestrooi naar smaak met een beetje verse peper.
- Serveer met een stuk rookworst. 

Lekker met een flinke lik Groninger mosterd, bijvoorbeeld Abrahams grove Groninger mosterd van Abraham's Mosterdmakerij in Eenrum. Mjammie!
En dan... drie eeeeh vierdubbel genieten van je raapstelenstamppot, eet smakelijk!

7 opmerkingen:

  1. Dat ziet er lekker uit! Je tuin wordt ook vast heel mooi. Ik houd je blog in de gaten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Reacties
    1. Jaaaa, het is gelukt om 'volgers' toe te voegen... Je kunt ons blog vanaf nu dus ook volgen!

      Verwijderen
  3. Lijkt me een lekker recept. Ik maakte al vaker raapstelenstamppot, maar dan alleen met de spekjes. De raapstelen zijn al gezaaid (in de koude bak), en komen ook al op. Dus nu nog even wachten tot ze groot genoeg zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ach, dat is toch onze ultieme droom, zelfgekweekte raapstelen... Die we nu hebben, komen van Odin, bio en erg lekker, maar toch...

      Verwijderen
    2. Raapstelen zijn erg gemakkelijk, en je kunt ze snel oogsten. Een ideale beginnersplant! (Zegt de ene beginner tegen de andere. ;-) ). Alleen uitkijken dat je niet teveel in 1 keer zaait - ik spreek uit ervaring. Dan eet je een week lang alleen maar raapstelen.

      Verwijderen