Wat is dit toch een lekkere salade! De aardse smaak van de
rode bieten met de zacht romige geitenkaas en krakend verse walnoten. De verse
zwarte peper maakt het helemaal af, mmmm! Overheerlijk, makkelijk, goedkoop en snel
klaar, wat wil je nog meer?
Je hebt nodig:
- Bieten.
- Geitenkaas,
bijvoorbeeld zacht romige, maar feta kan ook prima.
- Walnoten.
- Olijfolie van uitmuntende kwaliteit.
- Zwarte peper uit de
molen.
Je maakt de bietensalade met geitenkaas en walnoten zo klaar:
- Kook de bieten gaar
of kook ze een paar minuten en laat verder garen in een hooimadam. Bij ons werkt dit prima.
- Laat de bieten als ze
gaar zijn afkoelen en rasp vervolgens fijn. - Besprenkel met olijfolie.
- Verkruimel de geitenkaas
over de bietensalade.
- Kraak de walnoten en
strooi over de bietensalade.
- Bestrooi royaal met
verse, zwarte peper.
Lekker bij een stukje (gegrild) vlees, aardappelpuree of gebakken
aardappeltjes. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten