Wij vinden peren heerlijk, maar soms ook een beetje lastig... Of ze zijn nog lang niet rijp, knalhard en niet best voor je tandjes en je smaakpapillen, of ze zijn overrijp, bijna rot, melig en besmeurd met bruine vlekken.
Daartussenin zit nog een fase... die van lekkere, zoete,
sappige peren. En die peren moet je hebben voor dit recept, hoewel je hiervoor
ook overrijpe peren kunt gebruiken. Deze hartige taart is supermakkelijk,
relatief snel en goedkoop te maken. Heerlijk als lunchgerecht of bij een
wijntje.
Benodigdheden:
- Roomboterbladerdeeg, zoveel plakjes als er in je
ovenschaal passen.
- Peren, geschild, van klokhuis ontdaan en in stukjes
gesneden, aantal afhankelijk van de grootte van je ovenschaal.
- Roomboter.
- Gorgonzola, maar een andere (geiten)kaassoort kan ook heel
goed.
- Verse zwarte peper.
Zo maak je de hartige taart met peer en gorgonzola:
- Verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden.
- Bekleed een
ovenschaal met plakjes roomboterbladerdeeg.
- Verhit een klontje roomboter in een pan en bak de stukjes
peer hierin aan.
- Schep de stukjes peer in de met bladerdeeg beklede
ovenschaal.
- Verkruimel de gorgonzola of andere kaassoort royaal over
de taart.
- Bak je taart gaar en goudbruin in ongeveer 15 tot 20
minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
- Voeg versgemalen zwarte peper naar smaak toe.
Ook lekker als hoofdgerecht met een groene salade, eet
smakelijk!
Mmmmm.... peer en blauwe kaas, wat is dat toch altijd een heerlijke combinatie. Jaren geleden proefde ik in Restaurant De Parel (helaas inmiddels van eigenaar/kok veranderd)gefrituurde peer, gevuld met roquefort. Echt één van de lekkerste dingen die ik in mijn leven geproefd heb. Dit doet me daar een beetje aan denken. Ik krijg meteen trek!
BeantwoordenVerwijderenEn het is echt supermakkelijk te maken!
Verwijderenmmmmmmmmmm lijkt me heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenoh als ik nou net DIE goede peren heb dan ga ik 'm zeker maken ...
BeantwoordenVerwijderenlekker hoor!
Oww, lijkt me errug lekker~!
BeantwoordenVerwijderen