Deze preisoep met mosterd is verrukkelijk! Maar alleen voor liefhebbers van prei, want de prei is duidelijk te proeven. Hou je niet van prei, dan is deze soep niet de jouwe...
Deze prei komt helaas nog niet uit eigen moestuin. De groentetas van Odin biedt een zeer smakelijk alternatief. Deze prei-mosterdsoep is eenvoudig en snel te maken en bovendien goedkoop.
Voor vier borden heb je nodig:
- Olijfolie, scheutje.
- Prei, ongeveer 500 gram.
- Aardappelen, 2 gekookte.
- Groentebouillon, 1 liter.
- Mosterd, 2 eetlepels.
- Crème fraîche, klein bekertje van 125 ml.
- Verse zwarte peper en (Himalaya)zout.
Aan de slag:
- Verhit de olie in een soeppan en bak de prei ongeveer drie minuten in de
olie, zonder bruin te kleuren.
- Voeg de gekookte en
in blokjes gesneden aardappel toe.
- Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de
kook.
- Laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes doorkoken.
- Roer de crème fraîche en de mosterd door de soep.
- Pureer de soep met een staafmixer en warm goed door.
- Voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe.
Lekker met bruin boerenbrood, eet smakelijk!
Dat ziet er lekker uit! Ik ga hem zeker proberen als de preien zover zijn.
BeantwoordenVerwijderenPrei is een heerlijke groente. Gisteren nog had ik het nog door de bami gedaan, met paksoi, ei en garnalen. En toen bedacht ik nog: wat ben ik blij met prei! Het heeft het pittige van een ui, maar toch ook het delicate van een... ja, van wat? Een asperge? Nee, ook niet echt. In ieder geval is het een groente die breed ingezet kan worden (van preistamppot tot in de pasta met zalm, en van groentesoep tot in de aardappel-preiflapjes)en ook nog eens bijna niets kost.
BeantwoordenVerwijderenDaarom zeg ik: prijs de prei!
Dit lijkt me een heerlijk recept! Ik heb de prei al in huis gehaald (was in de aanbieding bij de natuurvoedingswinkel) dus deze week ga ik het uitproberen.
BeantwoordenVerwijderen