Jolanda is dol op ecologisch moestuinieren, Martin houdt van biologisch koken. Allebei hebben ze een zwak voor de natuur en... lekker eten. Welkom bij 'de tuinier en de kok!'
donderdag 1 augustus 2013
Pittige snijbiet met kikkererwten en paprikakip
Dit is zo ontzettend lekker! Het pittige van de snijbiet met kikkererwten combineert verrukkelijk met kip met paprikapoeder. Dit recept gaan wij zeker vaker maken!
Ingrediƫnten voor 2 personen:
- Scheutje olijfolie.
- 2 tenen knoflook.
- 1 grote ui.
- Twee theelepels glutenvrije sambal.
- Flinke bos snijbiet.
- 1 blik kikkererwten.
- 2 theelepels garam massala.
- Snufje zout.
- Kippendijen, kluifjes, poten of wat je maar wilt.
- Gerookt paprikapoeder.
- Bakolijfolie om de kip in te bakken.
Bereidingswijze:
- Bestrooi de kip royaal met gerookt paprikapoeder.
- Verhit bakolie in een koekenpan en bak de kip hierin gaar en mooi bruin.
- Snij de ui in halve ringen, snipper de knoflook en fruit dit in de olijfolie.
- Als de uien glazig zijn de grof gesneden snijbiet toevoegen (slinkt erg).
- Voeg de kikkererwten, de sambal en wat zout toe zodra er weer ruimte in de pan is en laat het geheel een paar minuten doorstoven.
- Voeg de garam massala toe en roer goed door.
Serveren en genieten. Eet smakelijk!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Dank voor je reactie op mijn blogje, leuk dat het boek van Celia Brooks ook 'hebt' ;>). Dit pittige snijbietrecept klinkt echt heerlijk. Ik ga de ingrediƫnten noteren en deze week ook maken! Dank en groetjes, Roos
BeantwoordenVerwijderenoww de kikkererwten staan net in de week.. die eet ik morgen!!
BeantwoordenVerwijderenmaar die moeten echt wel een half uurtje koken hoor! deze zijn zeker uit blik?