woensdag 6 november 2013

Macaroni and cheese eeeeh vegetables en okee dan, ook een beetje kaas...





















Wat doe je met restjes groente die rondzwerven in en rond je koelkast? Natuurlijk kun je hiermee overheerlijke bouillon of soep maken, maar dit is weer eens iets anders... Restverwerking op een erg prettige manier zeg maar...

Wij vinden dit echt een gerecht van nu; goedkoop, snel klaar, eenvoudig, en je gebruikt restjes die je anders misschien wel zou weggooien...  

Je kunt deze macaronischotel heel goed een dag van tevoren maken. Op de dag dat je hem wilt eten, verwarm je hem ongeveer 15 tot 20 minuten in een hete oven van ongeveer 200 graden. 

Je hebt nodig (je weet zelf wel ongeveer hoeveel voor jouw situatie):

- Glutenvrije macaroni of andere pasta.

- Groenterestjes zoals prei, broccoli, paprika, tomaat, ui, wortel, wat je maar 'over' hebt.

- Knoflook, teentje.

- Tomaten in blik of pak.

- Kaas om te raspen, een boerenbelegen is hier erg lekker.

- Olie om in te bakken.

- Peper en (Himalaya)zout.

- Kruiden als Italiaanse of tijm of rozemarijn, eventueel en net waar je voorkeur naar uitgaat.

Aan de slag: 

- Verwarm de oven voor op ongeveer (afhankelijk van het type oven) 200 graden.

- Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.

- Verhit olie in een koekenpan en roerbak de groente.

- Voeg knoflook en tomaten uit blik of pak toe en bak ongeveer 2 minuutjes mee.

- Voeg peper en zout en kruiden naar smaak toe, maar hou rekening met de geraspte kaas die je later toevoegt.

- Giet de macaroni af als deze gaar is en meng met het groentemengsel.

- Schep in een ovenschaal en bestrooi met geraspte kaas.

- Bak circa 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden tot de kaas gesmolten is.
 

Aan taaaaafel en eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten