Hoe bak je een verrukkelijke roombotercake om van te watertanden? En dan ook nog zonder cakemeel, bakmix en allerlei onnodige toevoegingen? Nou, zo!
Met appel en
kaneel, maar deze cake is ook lekker met rozijnen, vanille(suiker) of chocola
en/of stukjes walnoot of stemgember of eeeeh, nou ja, verzin het maar...
Jolanda maakt cake en gebak altijd net iets minder zoet, door simpelweg minder
suiker te gebruiken. Voor ons zoet genoeg!
Je hebt nodig:
- 200 gram
zelfrijzend bakmeel.
- 200 gram
roomboter op kamertemperatuur (dus niet uit de koelkast!).
- 150 gram
suiker, rietsuiker of basterdsuiker (kleur maakt niet uit).
- 4 eieren.
- 2 appels.
- Kaneel.
Aan de slag:
- Verwarm de
oven voor op 160 graden.
- Mix de boter
met de suiker en de eieren.
- Zeef het
zelfrijzend bakmeel en voeg toe aan het botermengsel.
- Meng/mix tot
een mooi cakebeslag.
- Voeg geschilde
en in stukjes gesneden appel en een snuf kaneel toe.
- Vet een
cakevorm in en vul deze met het cakebeslag.
- Bak de cake
gaar en goudbruin in ongeveer 60 minuten in een voorverwarmde oven op ca. 160
graden.
- Je
controleert of de cake goed gaar is door er met een breinaald/satéprikker in te
prikken. Komt de breinaald/satéprikker zonder beslag uit de cake, dan is deze
goed gaar. Blijft er beslag aan je breinaald/satéprikker kleven, dan zet je de
cake terug in de oven om verder te garen.
- Laat de cake
afkoelen in de vorm.
- Maak koffie,
thee of (chocolade)melk, schenk iets te drinken in voor je (eventuele)
kinderen...
De tuinier en de kok's 'grote zus' Consuminderen met Plezier kun je nu ook volgen op Facebook, klik hier voor de link. Je vindt hier o.a. blogs van de tuinier en de kok, lekkere recepten, nieuws over moestuinieren, duurzaam leven en heel veel andere leuke onderwerpen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten