maandag 6 mei 2013

Moestuinmaandag 6 mei
Ja, ook wij doen mee aan Moestuinmaandag! Wat is het mooi weer en wat gaat het hard in de moestuin. Slechts drie weken geleden begonnen wij met moestuinieren. Ongelooflijk vinden wij zelf...Hier hebben wij niet heel veel voor en aan gedaan. Deze fruitbomen vormen de prachtige erfenis van onze voorganger 'op de tuin'. Totnogtoe heeft niemand ons met zekerheid kunnen vertellen wat voor bomen dit zijn, maar wij denken nu aan een appel-, peren-, en pruimenboom en een rode bessenstruik. We hopen maar dat dat waar is...

Onze leasedochter van tien heeft zelf erwtjes gezaaid en het label geschreven... Dit zijn wat ons betreft de allerallerallermooiste 'ertjes' van de hele wereld!
De courgette gaat als een dolle!
De zaailingen van de gele kerstomaat komen ook al op. Met dank aan Merel die ons maar liefst tien soorten zaad (!) toestuurde, waaronder deze. Heel lief!


 

De verschillende slasoorten slaan goed aan...Wat gaat de radijs goed! We hebben geen idee wanneer de radijs 'oogstklaar' is, we kunnen ten slotte niet onder de grond kijken... Iemand een idee?

Onze eerste aardbeien!
 
 
Vandaag en morgen is het prachtig weer, mocht je Jolanda kwijt zijn; ze is in de tuin! 
 

14 opmerkingen:

 1. Wow! Sta versteld van jullie vorderingen. Wat een rijkdom: fruitbomen erven. En nog een verrassing ook wat jullie gaan oogsten. Bij radijs gluur ik af en toe even. Kijk maar naar het loof van de bosjes in de winkel: het blad moet nog flink groeien. Je schijnt er pesto van te kunnen maken en daar ben ik erg benieuwd naar. Ik ga nu googelen naar het begrip 'leasedochter' :).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ben ook erg benieuwd nar pesto van radijsblad! Over onze leasedochters geef ik uitleg in mijn blog 'taal van je hart', op http://consuminderenmetplezier.blogspot :-)

   Verwijderen
  2. Rijke mensen zijn jullie met moestuin, boshuisje én leasedochters (mooi dat jullie elkaars cultuur ook erbij krijgen). Heerlijk om te lezen hoe zeer jullie ervan genieten.

   Verwijderen
 2. Ah! Dat gaat goed zeg! Bij ons komen ook de eerste aardbeien in de planten.. hmmm!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk he? Kan niet wachten tot de aardbeien rood zijn, toch maar doen... ;-)

   Verwijderen
  2. Mooie tuin, geweldig die fruitbomen en alles dat het zo lekker doet! Die courgettes, verplaats je die nog? Plant heeft zo een meter nodig :)

   Die aardbeien, die zijn ook lekker vroeg zeg!

   Verwijderen
  3. Ha, ha, ha! Ja natuuuurlijk verplaatsen we de courgettes nog! ;-) Natuurlijk nog niet echt over nagedacht... Ik hoorde net van iemand dat hij vorig jaar 50 courgettes gad van 1 plant.. Ik ga vast recepten verzinnen... :-))

   Verwijderen
 3. Wat fijn toch, zo'n tuin. Wij kijken ook vol verlangen uit naar de aardbeien, rode bessen, kersen en frambozen uit eigen tuin. En natuurlijk alle groenten. De courgette durf ik nog niet in de grond te zetten. Als er nog een nachtvorst komt... De hele oude perenboom staat prachtig in bloei, maar daar komen helaas nooit zo veel peren aan. De nieuw geplante pruimenbomen bloeien een beetje, dus wie weet krijgen we voor het eerst ook wat pruimen.
  Nu is het een beetje laat, maar volgend jaar wil ik best zaden met je ruilen. Meestal zit in zo'n zakje veel meer dan je nodig hebt. Laat maar weten als het je wat lijkt.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat betreft de bessenstruik het volgende: wrijf een blad tussen je vingers. Als het erg naar bessen ruikt, dan heb je een zwarte bes zo niet, dan een rode of misschien zelfs een witte bes.
  Radijs vormt boven de grond een deel van zijn knolletje. Kijk ernaar en beoordeel of je ze groot genoeg vindt. Laat ze niet te groot worden, want dan worden ze voos.
  Succes ermee.

  Groetjes Mariëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een bof, die fruitbomen!! En aaah, al een echte aardbei!!
  Wat gaat dat goed bij jullie zeg! Tikje jaloers ben ik wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een plezier hebben jullie er in!!!
  ik krijg gelukkig ook weer steeds meer lol in mijn tuin,
  nu ik zie dat het weer een beetje toonbaar wordt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha! Leuk om te lezen. Dat vind ik zo leuk van het tuinieren op een volkstuincomplex: het geven en het krijgen. Zo meteen komt er iemand tomatenplanten bij me ophalen en gister kreeg ik weer broccolizaailingen van een tuinbuuf. Het is allemaal zo vriendelijk en sympathiek.
  Veel plezier,
  Merel

  BeantwoordenVerwijderen