woensdag 15 mei 2013

Hartige taart met peer en gorgonzola


 
 
















Wij vinden peren heerlijk, maar soms ook een beetje lastig... Of ze zijn nog lang niet rijp, knalhard en niet best voor je tandjes en je smaakpapillen, of ze zijn overrijp, bijna rot, melig en besmeurd met bruine vlekken.
Daartussenin zit nog een fase... die van lekkere, zoete, sappige peren. En die peren moet je hebben voor dit recept, hoewel je hiervoor ook overrijpe peren kunt gebruiken. Deze hartige taart is supermakkelijk, relatief snel en goedkoop te maken. Heerlijk als lunchgerecht of bij een wijntje.

Benodigdheden:
- Roomboterbladerdeeg, zoveel plakjes als er in je ovenschaal passen.
- Peren, geschild, van klokhuis ontdaan en in stukjes gesneden, aantal afhankelijk van de grootte van je ovenschaal.
- Roomboter.
- Gorgonzola, maar een andere (geiten)kaassoort kan ook heel goed.
- Verse zwarte peper. 

Zo maak je de hartige taart met peer en gorgonzola:
- Verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden.
- Bekleed een ovenschaal met plakjes roomboterbladerdeeg.
- Verhit een klontje roomboter in een pan en bak de stukjes peer hierin aan.
- Schep de stukjes peer in de met bladerdeeg beklede ovenschaal.
- Verkruimel de gorgonzola of andere kaassoort royaal over de taart.
- Bak je taart gaar en goudbruin in ongeveer 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
- Voeg versgemalen zwarte peper naar smaak toe. 

Ook lekker als hoofdgerecht met een groene salade, eet smakelijk!

  

 

 

5 opmerkingen:

  1. Mmmmm.... peer en blauwe kaas, wat is dat toch altijd een heerlijke combinatie. Jaren geleden proefde ik in Restaurant De Parel (helaas inmiddels van eigenaar/kok veranderd)gefrituurde peer, gevuld met roquefort. Echt één van de lekkerste dingen die ik in mijn leven geproefd heb. Dit doet me daar een beetje aan denken. Ik krijg meteen trek!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oh als ik nou net DIE goede peren heb dan ga ik 'm zeker maken ...
    lekker hoor!

    BeantwoordenVerwijderen