donderdag 2 mei 2013

Bietensalade met geitenkaas en walnoten


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Wat is dit toch een lekkere salade! De aardse smaak van de rode bieten met de zacht romige geitenkaas en krakend verse walnoten. De verse zwarte peper maakt het helemaal af, mmmm! Overheerlijk, makkelijk, goedkoop en snel klaar, wat wil je nog meer?

Je hebt nodig:

- Bieten.
- Geitenkaas, bijvoorbeeld zacht romige, maar feta kan ook prima.
- Walnoten.  
- Olijfolie van uitmuntende kwaliteit.
- Zwarte peper uit de molen.
 
Je maakt de bietensalade met geitenkaas en walnoten zo klaar: 

- Kook de bieten gaar of kook ze een paar minuten en laat verder garen in een hooimadam. Bij ons werkt dit prima.
- Laat de bieten als ze gaar zijn afkoelen en rasp vervolgens fijn.

- Besprenkel met olijfolie.

- Verkruimel de geitenkaas over de bietensalade.
- Kraak de walnoten en strooi over de bietensalade.
- Bestrooi royaal met verse, zwarte peper.

 
Lekker bij een stukje (gegrild) vlees, aardappelpuree of gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen