maandag 13 mei 2013

Moestuinmaandag 13 mei


Ook hier in Dordrecht heeft het de afgelopen week veel geregend. Goed voor de plantjes en... het onkruid... De afgelopen dagen hebben we niet veel in de tuin gedaan... De moestuin zelf doet gelukkig aardig zijn best... We zijn net terug uit de tuin, dus deze foto's zijn vers van de pers. 

Van een aardige buurman 'op de tuin' kregen we twee rabarberplanten, zie de foto bovenaan dit blog. Hopelijk groeit ie snel groot, want wij zijn allebei dol op rabarber.

 
Met de uien gaat het prima, met het onkruid ook...Ongelooflijk toch dat hier ooit een watermeloen uit groeit?
 

Speciaal voor Merel; dit zijn jouw Rattenstaartjes. Voor de liefhebbers; dit is Javaanse radijs en wij hebben deze nog nooit gegeten. Spannend!

Dat dit rode kool is, is duidelijk te zien (vinden wij).


Maar dat dit bloemkool is / wordt, vinden wij een wonderbaarlijk raadsel...


Wat een drukte in de babykamer!
 
Babybroccoli met... onkruid, natuurlijk...


We proberen ons niet al te druk te maken om onkruid, maar voor ons als moestuinpioniers is dat soms lastig... Want wat is dit? In ieder geval onkruid, dat is zelfs ons duidelijk, maar verder... Geen idee! Mocht je denken dat het naambordje uitkomst brengt, helaas... We hebben geen watervaste stift gebruikt en tasten nu volledig in het duister...


Dat dit een Cantaloupmeloen is, zie je gelijk...


Hoe schattig, een echte artisjok-baby!

12 opmerkingen:

 1. Mmm...allemaal lekkers. Watervaste stiften van de A.ction maken letters die bleken in de zon. Zucht ;). Leuke naam: rattenstaartjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha, ha, ha, dan zijn we in ieder geval niet de enigen met dit soort 'problemen', we hebben vanavond een overzicht gemaakt van wat waar staat. Voor de zekerheid. :-)

   Verwijderen
 2. Ah, prachtig hoor!

  Trouwens, ga je wel eens wandelen bij de Zuidhaven? Daar groeit ook van alles en nogwat, misschien wel een goede plek om wat planten te verzamelen of zaden te oogsten van herfst?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben er nog nooit geweest... Geen echte Dordtenaar he? Ga zeker kijken, dankjewel voor de tip!

   Verwijderen
 3. Ook ik weet vaak niet meer waar wat staat. Gebruik vaak wasknijpers met nummertjes en de nummertjes schrijf ik dan in een schriftje met wat er gezaaid is. Maar mijn kinderen willen nog wel eens (per ongeluk) de wasknijpers verwisselen, zucht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zie de reactie van Jacqueline voor mogelijk de gouden tip!

   Verwijderen
  2. Hihi...ik beschreef de labels voor het lezen van de tip ook met potlood en ze hebben idd de eerste regenbuien doorstaan. De dreumes prikt de stekers nu wel steeds op een andere plek. Tuinieren met kinderen :P.

   Verwijderen
 4. Mooi al die kiemplantjes! En veelbelovend! Mijn oplossing voor het onkruid dat ook hier welig tiert: elke keer een 'bed' aanpakken en de rest even links laten liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We laten ons zeker niet gek maken door een beetje onkruid hoor, bovendien (her)kennen we het meeste toch niet! :-)

   Verwijderen
 5. Voor het labelen heb ik een tip van een professionele plantenkweker: beschrijf de labels gewoon met potlood. Bleekt niet in de zon en spoelt ook niet weg. Het voordeel is daarnaast dat je de labels kunt hergebruiken. Ik gebruik mijn labels altijd jaren totdat ze bros worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een goed idee! Dat potlood niet wegregent, had ik nooit bedacht... Dankjewel voor je tip!

   Verwijderen
 6. Het feit dat een zaadje of zo'n heel klein plantje kan uitgroeien tot een hele bloemkool of watermeloen vind ik ook zo enorm fascinerend, ik blijf me daarover verbazen.
  Succes met de plantjes!! Gerda (http://tuinetenenmeer.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen