maandag 20 mei 2013

Moestuinpinkstermaandag 20 mei
Dit is em dan, onze eerste moestuinoogst! En lekker! Voor ons natuurlijk de allerlekkerste radijs die we ooit gegeten hebben, maar dat is logisch ;-)


En dat ondanks de enorme hoosbuien van afgelopen week... Het moestuincomplex stond blank. En dan zie je dat het gras bij de buren niet altijd groener is. De tuin van onze buurvrouw 'op de tuin' had opeens een heuse 'vijver'... En dat wil je dus net niet...
Nee, dan viel het bij ons nog best mee...De aardbeien staan er goed bij. Helaas is onderstaande aardbei er niet meer... Weggerot...

Daarom bedekten we de grond van de aardbeien in de volle grond met een laagje stro. Hopelijk helpt het!


Eerder deze week drapeerden we twee netten over onze bessenstruik om te voorkomen dat de vele vogels hem leegeten. De twee netten 'naaiden' we lekker profi met tuintouw aan elkaar.
Vliegebeesten in de kas die onze baby's komen plagen, zijn niet welkom. Daarom hingen we deze plakstrip op waarvan het principe gebaseerd is op de ouderwetse 'vliegenplakslinger' die een jaar of 30 geleden in vrijwel ieder huis hing. Ken je hem nog?Met de 'ertjes' van jongste leasedochter gaat het uitstekend, dit worden echt de allerlekkerste ooit!


3 opmerkingen:

  1. Heel leuk om met jullie avonturen mee te lezen, ik ben ook net gestart met een moestuin en ben blij dat ik niet de enige ben die het wiel opnieuw aan het uitvinden is! Fijne moestuinmaandag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel profi, hoor! Lekker verse radijsje :).

    BeantwoordenVerwijderen