woensdag 29 mei 2013

Hartig taartje met snijbiet en feta



 
















Dit is lekker! Wij hadden niet verwacht dat dit recept zo lekker zou zijn. Dit gaan we zeker vaker maken. De taartjes met snijbiet en feta zijn goedkoop, makkelijk en snel te maken. Kijk, dat is wat we nodig hebben als we uit de moestuin komen of er nog naar toe willen gaan.
In veel recepten geven we geen exacte hoeveelheden ingrediënten aan. Het maakt in dit soort recepten namelijk niet zo veel uit... Wij gebruiken hoeveelheden die we lekker vinden. Snijbiet slinkt trouwens behoorlijk (net als spinazie), dat is dan wel weer handig om te weten...
De hartige taartjes met snijbiet en feta zijn ook heerlijk als lunch of als hartig hapje bij een goed glas wijn of rosé.

Je hebt nodig:

- Bladerdeeg, je hebt twee plakjes nodig om één taartje te maken.

- Snijbiet.

- Knoflook.

- Ui.

- Feta.

- Melk.

- Sesamzaad.

 

Zo maak je de flapjes met snijbiet en feta:

- Verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden.

- Haal bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien.

- Fruit de ui met de knoflook (niet bruin laten worden).

- Voeg schoongemaakte en kleingesneden snijbiet toe en laat slinken.

- Verkruimel de feta over het snijbietmengsel.

- Leg een plakje bladerdeeg neer en schep een hoopje van de snijbietvulling erop.

- Maak de randen nat en leg een tweede plakje bladerdeeg er bovenop.

- Druk de randen aan twee kanten goed aan met een vork.

- Maak de bovenkant nat met een beetje melk en strooi er wat sesamzaad over heen.

- Bak de taartjes met snijbiet en feta ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden totdat ze gaar en goudbruin zijn.

 

Eet smakelijk!

12 opmerkingen:

  1. Lekker he, deze maken we als taart in een ovenschaal. Ik maak de flapjes wel eens met een mengseltje van feta/ei/munt.
    (In je recept voeg je nergens de feta toe, ik gok na het slinken?)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oeps, feta vergeten! Voeg ik inderdaad na het slinken van de snijbiet toe. Heb het recept aangepast! En ja, met munt is ook lekker!

      Verwijderen
  2. Ergens moet dan toch ook de feta en melk erbij. Waar? in de pan of op het bladerdeeg?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik verkruimel de feta over het snijbietmengsel, recept is aangepast... De melk gebruik je alleen om het bladerdeeg te bevochtigen, zodat het sesamzaad goed blijft plakken.

      Verwijderen
  3. Spinatakopita ofzo, maar dan met snijbiet toch?
    Wel leuk dat je dit post, hou niet van snijbiet maar krijg nu wel heel veel trek om het met spinazie of iets anders groenbladerigs te maken. Waarvoor dank :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Snijbiet smaakt op deze manier niet zo 'snijbieterig'. Maar met spinazie is ook heerlijk, eet smakelijk!

      Verwijderen
  4. Oh lekker, ben dol op spinazie en sinds vorig jaar ook bekend met snijbiet.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ik maak de stelen apart klaar.. die smoor ik altijd met een klontje boter.. mmmmm dus de ene dag het blad.. de andere dag de stelen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oei! Wij hebben de stelen weggegooid... Weer wat geleerd, dankjewel!

      Verwijderen
  6. Wat lekker! Dit ga ik onthouden. De snijbiet moet ik eerst nog zaaien;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. snijbiet uit eigen tuin, feta altijd in de koelkast en bladerdeeg in de koelkast .,...vandaag weet ik wat ik eet.
    lijkt me heerlijk

    BeantwoordenVerwijderen